Οι ψαροτουφεκάδες που χάρισαν τα θηράματά τους στα συσσίτια

Στην Ελλάδα παραβρέθηκε για πρώτη φορά η διεθνούς δράσης, μη κερδοσκοπική οργάνωση ‘Diving For A Cause’ με επικεφαλής την κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ Κολίν Γκάλαχερ και την Ελληνίδα Κατερίνα Τοπούζογλου που σύμφωνα με το διεθνή τύπο είναι και οι δυο από τις καλύτερες spearos –γυναίκες που ασχολούνται με το ψαροτούφεκο- παγκοσμίως.

Μια ιδιαίτερη ομάδα από την Καλιφόρνια της Αμερικής, που προσφέρει παγκόσμιο ανθρωπιστικό εθελοντικό έργο σε κοινότητες που….
το έχουν ανάγκη, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων (δενδροφυτεύσεις/ καθαρισμοί παραλίων, κ.α.) αλλά κυρίως μέσω του πάθους της για την υποβρύχια αλιεία. Τα ψάρια που συλλέγονται από τους έμπειρους αθλητές-δύτες της ομάδας κατά την παραμονή τους στην εκάστοτε χώρα, προσφέρονται στους απόρους, ενώ παράλληλα παρέχουν βοήθεια σε τοπικά σχολεία και ιδρύματα.

Η ομάδα ‘Diving For A Cause’ συνέχισε φέτος το έργο της στη χώρα μας, ήρθαν με δικά τους έξοδα προσκεκλημένοι στη Μύκονο από την Κατερίνα Τοπούζογλου που ανέλαβε τη φιλοξενία τους και φυσικά το συντονισμό της όλης προσπάθειας αφού ήταν εξ’αρχής δικής της πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμά τους εκτός από το καθημερινό ψάρεμα στη Μύκονο και τα γύρω νησιά περιελάμβανε:

• Καθαρισμός περιφερειακού δρόμου

• Ασβέστωμα του παραδοσιακού ανεμόμυλου στη Χώρα Μυκόνου

• Αποστολή 100 δεμάτων με παιδικά ρούχα στο BabyFeat στην Αθήνα

• Καθαρισμό της παραλίας του Αη Γιάννη Μυκόνου

• Ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου για τη δράση του DFAC

• Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς για δώρα στους μαθητές Α’ & Β’ Δημοτικού

Όλα τα θηράματα που πιάστηκαν μέσω ψαροτούφεκου –αποκλειστικά με ελεύθερη κατάδυση-, δόθηκαν στο συσσίτιο των Αγίων Ακίνδυνων (Αγίους Αναργύρους), στο Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών «Εστία» (Ανάβυσσος), στο συσσίτιο Αθηνών (Μεταξουργείο) καθώς και σε άπορες οικογένειες.

Ευχαριστούμε πολύ το Ammos Hotel για τη φιλοξενία και τα Cavo Tagoo, Kuzina, Masa Hapsa, Anixi, και Obati για τη βοήθεια που προσέφεραν αυτές τις μέρες στους αθλητές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *