Συλλαλητήριο κατά της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην Πάτρα

Με συλλαλητήριο ενάντια στο κυβερνητικό πογκρόμ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, απαντούν τα μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης των …..
Δικαιωμάτων των Προσφύγων στις συλλήψεις που έγιναν στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Όπως λένε μάλιστα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, δέχθηκαν απειλές από αστυνομικό της φρουράς.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Τη Δευτέρα 1/10/2012 εκτυλίχθηκε στην Πάτρα μια γιγαντιαίων διαστάσεων επιχείρηση της Αστυνομίας, ένα πραγματικό πογκρόμ ενάντια στο πιο εξαθλιωμένο ίσως κομμάτι της κοινωνίας μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές οδηγίες, η Αστυνομία εισέβαλε σε δεκάδες σπίτια, μάζεψε εκατοντάδες άστεγους ανθρώπους από τον δρόμο, χτένισε κυριολεκτικά ολόκληρες περιοχές, καταπατώντας το στοιχειώδες δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταλήγοντας -για όποιον μπορεί ακόμα να σκέφτεται λογικά- σε ουσιαστικό φιάσκο. Το ένα τρίτο των προσαχθέντων είχαν νόμιμα έγγραφα και ελευθερώθηκαν, ενώ οι ανήλικοι που συνελήφθησαν θα αφεθούν επίσης ελεύθεροι σύντομα.

Και το πογκρόμ αυτό έγινε τη στιγμή που η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, έχουν βαλθεί να εξαθλιώσουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση της φτώχειας και της ανεργίας εφευρίσκει στο πρόσωπο των προσφύγων και των μεταναστών τους δήθεν υπεύθυνους της κρίσης, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει τον λαό από τους πραγματικούς ενόχους, και σπαταλά μεγάλα ποσά σε επιχειρήσεις-σκούπα, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και η κοινωνική πρόνοια εγκαταλείπεται. Παράλληλα, δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την καταστολή που επιφυλάσσει για όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στον αυταρχισμό της.

Υιοθετώντας το κυνήγι μεταναστών σε επίσημη κρατική πολιτική, η κυβέρνηση καθιστά τέταρτο κυβερνητικό εταίρο τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υποδεικνύοντάς της ότι οι εγκληματικές ρατσιστικές επιθέσεις όχι μόνο θα μείνουν ατιμώρητες, αλλά ενθαρρύνονται ως συμπλήρωμα στο κυβερνητικό έργο. Όταν η επίσημη Πολιτεία δρα ρατσιστικά, δεν είναι καθόλου να απορεί κανείς πώς ολόκληρη η κοινωνία οδηγείται στον εκφασισμό.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η μεταχείριση των προσφύγων και μεταναστών δεν είναι κάτι ξένο για μας, είναι μια εικόνα από το δικό μας κοντινό μέλλον. Απέναντι στις πολιτικές της φτώχειας και της καταστολής, τα συμφέροντα των από κάτω, ντόπιων και μεταναστών, είναι κοινά. Ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας και ο κοινός αγώνας ενάντια σε αυτούς που μας στερούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/τριών προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όπου μάλιστα δέχθηκε απειλές από αστυνομικό της φρουράς.

Καλούμε τον κόσμο της Πάτρας, οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο κυβερνητικό πογκρόμ την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου».

Πηγή: patrastimes.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *