τοποθετήσεις πλακιδίων για αρχάριους

Η κρίση οδηγεί πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν οι ίδιοι με τεχνικές εργασίες όπως για παράδειγμα ανακαινίσεις σπιτιού, βαψίματα, ξυλουργικές εργασίες ή τοποθετήσεις πλακιδίων. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε οδηγίες για όλες τις τεχνικές εργασίες ώστε να μπορέσετε να κάνετε αυτές τις εργασίες μόνοι σας.  …
Φροντίζουμε να γράφουμε τα άρθρα με πολύ απλό και αναλυτικό τρόπο ώστε να είναι κατανοητά από όλους. Κάποιοι που θεωρούν οτι πιάνει το χέρι τους ίσως να θελήσουν να κάνουν τη δουλειά της ανακαίνισης σπιτιού μόνοι τους. Σε αυτούς θα είναι πολύ χρήσιμες οι συμβουλές μας. Όμως οι συμβουλές μας θα είναι ακόμα πιο χρήσιμες σε όσους δεν θεωρούν οτι πιάνει το χέρι τους, διότι θα τους βοηθήσουμε να διαμορφώσουν άποψη για την παρεχόμενη εργασία, δηλαδή να έχουν καλύτερη άποψη για τη δουλειά του τεχνικού που θα τους κάνει την ανακαίνιση στο σπίτι τους. Και όπως γνωρίζουμε η ανακαινιση σπιτιου είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού που θα αποφασίσει να την κάνει.

ανακαινιση

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τοποθετήσεις πλακιδίων. Οι τοποθετήσεις πλακιδίων είναι μια εργασία απαραίτητη σε κάθε ανακαίνιση. Είτε κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού, είτε κάνουμε ανακαίνιση κήπου, είτε κάνουμε ανακαίνιση δαπέδου ή ανακαίνιση μπάνιου, οι τοποθετήσεις πλακιδίων αποτελούν μια από τις πιο βασικές εργασίες. Τα πλακίδια αποτελούν μεγάλο ποσοστό της επιφάνειας, αν όχι το συντριπτικό ποσοστό της επιφάνειας του ανακαινισμένου χώρου. Αυτό σημαίνει άτι η ποιότητα της δουλειάς που θα γίνει στην τοποθέτηση πλακιδίων καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το συνολικό αποτέλεσμα της εργασίας ανακαίνισης. Ένα πλακίδιο καλό και σωστά τοποθετημένο θα κερδίσει αμέσως τις εντυπώσεις σε κάθε ανακαινιση. Αντίθετα πλακίδια τοποθετημένα με λάθος τρόπο ή πλακίδια κακής ποιότητας θα καταδικάσουν ολόκληρη τη δουλειά της ανακαίνισης.

τοποθετήσεις πλακιδίων στην ανακαίνιση

Οι τοποθετήσεις πλακιδίων περιλαμβάνουν δυο κύριες εργασίες: από τη μια την κόλληση των πλακιδίων και από την άλλη την αρμολόγηση των πλακιδίων.

Εργαλεία για τις τοποθετήσεις πλακιδίων

Για το σκοπό αυτό απαιτούνται τα κατάλληλα εργαλεία. Τα εργαλεία που απαιτούνται για την τοποθέτηση πλακιδίων περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα όπως είναι η σπάτουλα (είτε απλή είτε λαστιχένια), το λαστιχένιο σφυρί (που αλλιώς ονομάζεται και ματσόλα), και η τανάλια. Εργαλεία απαραίτητα σε κάθε εργασία τοποθέτησης πλακιδίων είναι οι σταυροί αρμολόγησης, ο Κόφτης πλακιδίων, το μυστρί, αλλά και ένα μέτρο (ή αλλιώς μια μεζούρα). Το δράπανο αναδευτήρας, η γωνιάστρα και η λασπιέρα μας είναι επίσης απαραίτητα στην τοποθέτηση πλακιδίων. Η ομάδα των απαραίτητων εργαλείων κλείνει με τη ράμα και το αλφάδι. Πέρα από τα προηγούμενα εργαλεία, τα οποία είναι εντελώς απαραίτητα, καλό θα ήταν να διαθέτουμε πιστόλι σιλικόνης, ποτηράκι (ειδικό εξάρτημα που χρησιμοποιούν οι τεχνίτες) και σπάτουλα. Αν επιπλέον διαθέτουμε και γυαλιά ασφαλείας και μυτερό σφυράκι θα είμαστε 100% πλήρεις.
Όλα αυτά τα υλικά μπορούμε να τα προμηθευτούμε από κατάλληλα καταστήματα πώλησης εργαλείων ή από μεγάλα πολυκαταστήματα όπως για παράδειγμα το praktiker.

Προετοιμασία για την τοποθέτηση πλακιδίων

Πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε την τοποθέτηση των πλακιδίων πρέπει να καθαρίσουμε καλά την επιφάνεια ώστε να μην υπάρχουν σκόνες, διάφορα υλικά ή παλιές κόλλες. Αυτό το κάνουμε για να μπορεί να κολλήσει καλά η κόλλα. Κατά τη διαδικασία αυτή του καθαρισμού καλό θα ήταν να φροντίσουμε να εντοπίσουμε κάθε σφάλμα που μπορεί να μας δυσκολέψει στη συνέχεια, όπως για παράδειγμα ελαττωματικές επιφάνειες ή τσιμεντοκονία ή ακατάλληλο σκυρόδεμα ή πλακίδια που είναι κολλημένα στραβά. Όλα αυτά πρέπει να τα απομακρύνουμε πριν αρχίσουμε να κάνουμε την τοποθέτηση των πλακιδίων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *