ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Γράφει ο xristos k.

Θα ήθελα να εξηγήσω με απλά λόγια στο απλό λαό και τον απλό μισθωτό που του έχουν ήδη περικοψει τις συγκεκριμένες αποδοχές του στο βωμό του χρέους , τι σημαίνει Περαίωση και ποιους αφόρα .
Η περαίωση λοιπόν είναι ένα εργαλείο για να ξεπλύνουν οι κατέχοντες όλα τα μαύρα χρήματα που έχουν βγάλει πληρώνοντας ένα πόσο το οποίο θα προκύπτει κυρίως με βάση τα…..
δηλωμένα ακαθάριστα έσοδα τους .
Και εξηγώ …..αν είμαι ένας γιατρός ένας δικηγόρος ένας συμβολαιογράφος που δεν δήλωνα τίποτα ή σχεδόν τίποτα σαν έσοδα θα έχω πολύ μικρή βάση υπολογισμού άρα και θα πληρώσω το ελάχιστο που μπορεί να είναι 300€ για το κλείσιμο κάθε έτους . ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ πληρώνοντας τα λιγότερο .Μια περαίωση ξεκίνα πάντα από κάποιο αίτημα ενός θεσμού ( πχ επιμελητήρια ) που εκπροσωπούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες .
Τυχαίο ;;;; δεν νομίζω ………….

Ας πάρουμε τώρα την αντίθετη περίπτωση που έχουμε έναν επιτηδευματία συνεπέστατο ……Θα έχει δηλώσει πολλά , θα έχει ήδη πληρώσει πολλά , θα έχει υποστεί όλο το βάρος της κρίσης γιατί δεν θα έχει τις καβατζες από τα μαύρα χρήματα για να στηριχτεί , θα κληθεί βάση των πολλών αλλά δηλωμένων εσόδων του να πληρώσει και πάλι περισσότερα ………. Και αν τελικά δυσκολευτεί και δεν μπορέσει να πληρώσει θα περάσει και από έλεγχο .
ΑΡΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ .

Και το καλύτερο είναι ότι όλο αυτό το σκηνικό στήνεται με απόλυτη συνέπεια κάθε 3-4 χρόνια από το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ τα τελευταία 30χρονια .( να και κάτι που το κράτος είναι συνεπής τελικά…… )

Το κερασάκι δε είναι ότι και σε εκείνες τις περιπτώσεις που ελεγκτικός μηχανισμός έχει κάνει σωστά τη δουλεία του ( και δεν είναι λίγες ) και έχει βεβαιώσει παραβάσεις έρχεται πάλι το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ και ξεπλένει και εκείνα τα άπλυτα . Ξέρετε ποιοι καταφεύγουν στα δικαστήρια ;; αυτοί που έχουν πάλι τα φράγκα γιατί ο απλός επιχειρηματίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο δικαστικό κόστος ……και ξέρετε γιατί καταφεύγουν εκεί; γιατί είναι σίγουροι ότι με την επιρροή που ασκούν θα έρθει το ΔΙΚΑΙΟ κράτος και τελικά θα του αμνηστεύσει έναντι πινακίου φακής .

Ας μην τρώμε λοιπόν αμάσητη την πατάτα που μας ουλάνε τα κανάλια ότι φταίει ο ελεγκτικός μηχανισμός , φταίνε οι φοροφυγάδες , φταίνε τελικά οι ασυνείδητοι πολίτες …… ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ .

Με την περαίωση που ετοιμάζεται σκοτώνεται κυριολεκτικά το σύνολο της προς έλεγχο φορολογικής ύλης για 1 με 2 δις ευρώ , μια φορολογική ύλη που μπορεί να κρύβει φοροδιαφυγή 1000πλασια . Και για να προλάβω αυτούς που θα σπεύσουν να πουν γιατί δεν την πιάνει ο ελεγκτικός μηχανισμός ; Θα απαντήσω με μια ερώτηση
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ;;;;

Μέλανε για διαλυμένες εφορίες και διαλυμένα ελεγκτικά κέντρα ……..ποιος τα διέλυσε ;;; Οι υπάλληλοι….; Φυσικά και όχι .
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ που θέλει να συναλλάσσεται .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΚΛΕΨΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
– ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ –
.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  Eμείς που δε κλέβουμε είμαστε διπλά μαλάκες!Και φόρο και προκαταβολή φόρου του επομένου έτους πρίν καλά καλά τα βγάλουμε και περαιώσεις που είναι κυριολεκτικά υποχρεωτικές.Σου λέει ο έφορας καλύτερα δώσε το χιλιάρικο γιατί αλλιώς θα σου κάνουμε έλεγχο και σίγουρα θα βρούμε κάτι για να φάς πρόστιμο.Εκβιασμός κανονικός!Τι να κάνω υποκύπτω για να ξεμπερδεύω με τους φορομπίχτες και να κοιτάξω επιτέλους και τη δουλειά μου.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Φορολογια εισοδηματος καθε ετος, συναφεια ΦΠΑ καθε τριετια, κλεισιμο βιβλιων 5ετιας, περαιωση!!!!
  Μιλαμε για τριπλη φορολογια του ιδιου εισοδηματος.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *