Χτυπούν τον Ραγκούση για να πλήξουν τον πρωθυπουργό

Αλλεπάλληλα χτυπήματα δέχεται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης αλλά τα πυρά που τον πληγώνουν περισσότερο εκτοξεύονται από την εσωκομματική πτέρυγα και όχι από τα….
κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι χειρισμοί του υπουργού στο θέμα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η οποία πρόσκειται ιδεολογικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ώστε να ξεκινήσει έναν πόλεμο τους σκοπούς του οποίου αρκετοί αμφισβητούν.

Συγκεκριμένα δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η αγανάκτηση των βουλευτών είναι τεχνητή και εμπεριέχει σκοπιμότητες καθώς θεωρούν τον κ. Ραγκούση ως έναν από τους ελάχιστους «φρουρούς» του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση.

Ο στόχος της συγκεκριμένης ομάδας – λένε οι ίδιες πηγές – δεν είναι άλλος από το να αποδυναμώσουν τον πρωθυπουργό απαξιώνοντας τους δικούς του ανθρώπους.

Πάντως, με τον τρόπο αυτό βγήκε στην επιφάνεια ένας «υπόγειος» πόλεμος που συντελείται στο ΠΑΣΟΚ από το 2007. Οι «Βενιζελικοί» που ποτέ δεν αποδέχθηκαν την ήττα τους στις εσωκομματικές εκλογές επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να φθείρουν την φρουρά του Παπανδρέου.

Στην πρώτη φάση τα κατάφεραν καθώς ο ανασχηματισμός – που εν πολλοίς προκάλεσαν οι «βενιζελικοί» – έδειξε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση στην Τίνα Μπιρμπίλη, Δημήτρη Δρούτσα, Γιάννη Πανάρετο ενώ υποβάθμισε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Ραγκούση.

Πλέον, ο πόλεμος έχει περάσει στην δεύτερή του φάση με την ομάδα «βενιζελικών» να θεωρεί ότι ο Παπακωνσταντίνου έχει χάσει κάθε πολιτική αξιοπιστία με αποτέλεσμα να επικεντρώνονται αποκλειστικά στον Ραγκούση.

Ο υπουργός μεταφορών άλλωστε αποτελεί έμπιστο άνθρωπο του Παπανδρέου. Ηταν αυτός που μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 τον συνόδευσε κατά την έξοδο από την Χαριλάου Τρικούπη όταν κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν καταδέχονταν καν να απαντήσουν στα τηλέφωνα.

Ηταν αυτός που ανέλαβε γραμματέας του κόμματος κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ήταν το πρόσωπο που στην ουσία σηματοδότησε την ανανέωση του κόμματος.

Δικαίως λοιπόν ο Ραγκούσης θεωρείται από αρκετούς ως ο ακρογωνιαίος λίθος του Παπανδρεϊσμού γι’ αυτό και όσοι επιθυμούν να φθείρουν τον πρωθυπουργό ξέρουν ότι θα το καταφέρουν χτυπώντας τον έμπιστο υπουργό του

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *