Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το παράνομο κάμπινγκ στην Κρήτη

Στο στόχαστρο της τοπικής ΕΛΑΣ μπαίνει το παράνομο κάμπινγκ στην Κρήτη. Η αστυνομία σχεδιάζει επιχειρήσεις “σκούπα” σε παραλίες που … παραδοσιακά συγκεντρώνουν πλήθος κατασκηνωτών…

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές τέτοιες επεμβάσεις (η τελευταία χθες το πρωί) και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.prismanews.gr, οι έλεγχοι θα έχουν επίκεντρο τις παραλίες που προστατεύονται ως περιοχές φυσικού πλούτου από το καθεστώς Natura και απαγορεύεται ρητά το κάμπινγκ. Εξάλλου, δεν είναι μονάχα η παράνομη κατασκήνωση που θα βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών αλλά οι έλεγχοι θα συνοδεύονται και από έρευνας για ναρκωτικές ουσίες. 

Σε μία εποχή που το κάμπινγκ αποτελεί για πολλούς μονόδρομο, λόγω οικονομικών δυσκολιών, οι κατασκηνωτές της Κρήτης θα βρεθούν αντιμέτωποι με αιφνιδιαστικές εφόδους από άνδρες της αστυνομίας.

Τσουχτερά πρόστιμα

Στο μεταξύ, τσουχτερό πρόστιμο για τους ελεύθερους κατασκηνωτές από εδώ και πέρα καθώς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προβλέπει αύξηση του προστίμου για το ελεύθερο κάμπινγκ από τα 147 ευρώ στα 300 ευρώ. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο διπλασιασμός του προστίμου που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο νόμου για τον τουρισμό έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των ελεύθερων κατασκηνωτών, οι οποίοι μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα ιδιαίτερα χρόνια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *