Τελευταία Νέα

Τα κόκκινα αυγά ταξιδεύουν γρηγορότερα…

Εδώ και πολλές μέρες υπάρχει μια πολεμική εναντίον των Blogs και όσων γράφουν την άποψή τους σε αυτά…..

Η βασική επιχειρηματολογία τους στηρίζεται στην ανωνυμία του κάθε αρθρογράφου καθώς και του κάθε Bloger ίσως και του κάθε απλού σχολιαστή…..

Υπάρχει όμως μία λεπτή κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει την δημοκρατική από την φασιστική αντίληψη περί ανωνυμίας και….
το αντίθετο….

Ας πάρουμε και τις δύο απόψεις και την υπέρ της ανωνυμίας αλλά και της εναντίον της θέσης και ας εξετάσουμε τις δύο αυτές εκδοχές βάσει των δημοκρατικών θεσμών του κοινοβουλευτικού μας συστήματος….

Πρώτη άποψη…… Να καταργηθεί η ανωνυμία…. Ποιοί την ζητάνε;

Αυτοί που έχουν μυστική ψηφοφορία στην Βουλή και τρέμουν όταν γίνεται ονομαστική ψηφοφορία μην τυχόν και ξεφύγουν από την «δημοκρατικότητα» της κομματικής γραμμής που δεν θυμάμαι να αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα της Ελλάδος…

Αυτοί που δυσκολεύονται να κατανοήσουν η μάλλον βολεύονται να μην μπορούν να ξεχωρίσουν το «Ισότιμο» των τριών εξουσιών …

Αυτοί που ψηφίζουν μυστικά μέσα σε γραφεία στη βουλή για να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν χωρίς «διαρροές» στην κανονική ψηφοφορία της βουλής….

Αυτοί για τους οποίους ισχύει το «όποιος βγαίνει από το κοπάδι τον τρώει ο λύκος» …..

Αυτοί που ψηφίζουν μυστικά για τους πρόεδρους είτε στην Βουλή είτε στο κόμμα τους….

Αυτοί που αν κάνουν οποιοδήποτε αδίκημα έχουν άσυλο και πρέπει το αίτημα της άρσης της ασυλίας τους να περνά από μυστική πάλι ψηφοφορία…..

Αυτοί που έχουν κάνει μπράβους τους την Ελληνική Αστυνομία επειδή θεωρούν ότι η άποψη τους είναι η σωστή με το «έτσι θέλω»…..

Αυτοί που ξέρουν ΟΛΟΙ ποιοι έχουν κλέψει από αυτούς αλλά κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν καταδικάζουν ποτέ κανέναν αλλά από το 1974 και μετά κατηγορούν μονίμως ο ένας τον άλλο ότι «ρήμαξαν»….. «έκλεψαν»…. «τα έφαγαν»….. παρέδωσαν «καμένη γη»… «καίγανε τα χαρτιά στα υπουργεία τους πριν την παράδοση – παραλαβή»…… πρωθυπουργοί ονόμαζαν άλλους πρωθυπουργούς « Αρχιερείς της διαπλοκής»….. και άλλα τέτοια γραφικά και δεν σκέφτονται ότι εμείς τους πιστέψαμε και θεωρούμε ότι όλα αυτά που λέγανε τόσο καιρό είναι αλήθεια και ότι τώρα πρέπει να το αποδείξουν και οι ίδιοι ότι ισχύουν αυτά που κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο…..

Αυτοί που έχουν ψηφίσει τον κατάπτυστο νόμο «περί ευθύνης υπουργών»….

Αυτοί που αντί να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που πρέπει να εκτελεί η κυβέρνηση, τους λέει η κυβέρνηση τι να ψηφίσουν στην κατάθεση των νομοσχεδίων……

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για ΙΜΙΑ – ΣΑΜΙΝΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΟΜΟΛΟΓΑ – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ – ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ – SIEMENS – ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ – ΔΝΤ – ΣΟΡΟΣ και όλες τις γνωστές υποθέσεις …..

Αυτοί θέλουν να μην υπάρχει ανωνυμία…..

Η άλλη πλευρά τώρα….. Αυτοί που ζητάνε την ανωνυμία…..

Εδώ οφείλω να παραδεχτώ ότι η επώνυμη άποψη είναι πιο βαρύνουσα…. αλλά με μία βασική λεπτομέρεια ότι πρέπει να προστατεύεται και όχι να απειλείται…..

Όταν θα αλλάξουν όλα τα παραπάνω και είναι όλοι οι Έλληνες πραγματικά ίσοι σε όλα και υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη τότε και φυσικά να συζητηθεί και η επώνυμη άποψη στα blogs….

Οπότε μέχρι να συμβεί αυτό, δικαίως θα ζητούν την ανωνυμία των blogs οι υπερασπιστές της ανωνυμίας…

Αλλά εκείνη την μέρα δεν θα είναι κανένας από όλους αυτούς τους πολέμιους της ανωνυμίας στην εξουσία…..

Οπότε συνεχίστε με τις μυστικές ψηφοφορίες σας προς το παρόν και αφήστε μας ανώνυμα να γράφουμε αυτά που πιστεύουμε αλλά και αυτά που εμείς ακούμε αυτά που ο καθημερινός Έλληνας κραυγάζει ακόμα και μέσα από τα μάτια του….

Έτσι κι αλλιώς φροντίσατε να κλείσετε τα αυτιά σας ώστε να μην ακούτε τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων….

κρατείστε τουλάχιστον τα μάτια σας ανοιχτά όχι μόνο για να διαβάζετε και καμιά διαφορετική άποψη υπάρχει κι άλλος λόγος…..

βλέπετε…… τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν από την Μ. Εβδομάδα είναι σφιχτά …..

…..και σε σύγκριση με τα γιαούρτια……. ταξιδεύουν γρηγορότερα…….


ΙΩΑΝΝΗΣ


αἰέν ἀριστεύειν

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *