Δήλωση Ν.Χουντή για τα Συμπεράσματα του Ευρ. Συμβουλίου

• Οι κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης γκρεμίζονται.
• Η, Γερμανικής έμπνευσης, ολοκληρωτική πανευρωπαϊκή διακυβέρνηση επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία των οικονομικά ισχυρών.
• Η ελληνική κυβέρνηση η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων.

Σχολιάζοντας τα Συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την …
ακόλουθη δήλωση:

«Ό,τι είχαν πετύχει οι λαοί της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες, με σημαντικούς κοινωνικούς, εργατικούς και δημοκρατικούς αγώνες, κάθε κατάκτηση κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και τα ίδια τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών, γκρεμίζονται και αντικαθίστανται από μια, γερμανικής έμπνευσης, πανευρωπαϊκή ολοκληρωτική διακυβέρνηση που διαλύει συντάγματα και δημοκρατικές εγγυήσεις, οδηγεί στη φτώχεια εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες και επιβάλει την απόλυτη κυριαρχία των οικονομικά ισχυρών.

Η ελληνική κυβέρνηση, και όσοι την ακολουθούν, που δέχτηκε να βάλει τον ελληνικό λαό στη θέση του πειραματόζωου και του αποδιοπομπαίου τράγου για να περάσει η νέα πανευρωπαϊκή διακυβέρνηση φέρει ήδη το στίγμα της πιο αρνητικής, της πιο πειθήνιας και πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης των τελευταίων χρόνων.»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  «Πρόκειται για ρύπανση»
  Νόμος κατά του πέρδεσθαι διχάζει το Μαλάουι
  Λιλόνγκουε, Μαλάουι
  Καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο ανώτατων αξιωματούχων του Μαλάουι, οι οποίοι διαφωνούν για το κατά πόσο ένας νέος νόμος που απαγορεύει τη ρύπανση του αέρα καλύπτει και τα ανθρώπινα αέρια.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Τσαπόντα επιμένει ότι ο νόμος απαγορεύει και το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους.

  «Πηγαίνετε στην τουαλέτα αν θέλετε να την αμολήσετε» είπε στο ραδιοσταθμό Capital Radio.

  Διαφορετική γνώμη έχει ο γενικός εισαγγελέας Άντονι Καμάρα, ο οποίος δεν δίνει τόσο ευρεία ερμηνεία στη νομοθεσία: «Δεν καταλαβαίνω πώς ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να ερμηνεύει τη διάταξη έτσι ώστε να ποινικοποιεί το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους» δήλωσε.

  Σύμφωνα με το BBC, ο επίμαχος νόμος, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει: «Οποιοσδήποτε επιβαρύνει την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε μέρος, έτσι ώστε να την καθιστά επιβλαβή για την υγεία ανθρώπων που βρίσκονται σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις, σε γειτονιές, και κατά τη διάβαση από δημόσιους χώρους, είναι ένοχος πταίσματος».

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απόφοιτος της Νομικής, επιμένει ότι το πέρδεσθαι συνιστά επιβλαβή ρύπανση. Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα εφαρμόζεται ο νόμος, απάντησε ότι αυτό θα γίνεται όπως και στη περίπτωση της ούρησης σε δημόσιους χώρους.

  «Είσαστε ευτυχείς να βλέπετε ανθρώπους να πέρδονται;» διερωτήθηκε.
  Newsroom ΔΟΛ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *