Κυνικός ο Στουρνάρας, προμηνύει κόλαση τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο

Ειλικρινής μέχρι κυνισμού ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο θα ζήσουμε μια «κόλαση» και επανέλαβε ότι …
δεν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον οριζόντια παρά μόνο στοχευμένα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζει ως μονόδρομο την επιστροφή των δανειστών, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τη διετία 2014 – 2014.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει η εφημερίδα, οι υπουργοί που θα βρεθούν υπό την ιερά εξέταση των δανειστών είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα επιπλέον μέτρα – πέραν των απολύσεων στο Δημόσιο – ενώ στα φλέγοντα ζητήματα βρίσκεται και το έλλειμμα στα Ταμεία και την Υγεία.

Μεγάλο βάρος θα δοθεί στην αύξηση της φορολογίας εισοδήματος κατά 820 εκατομμύρια ευρώ, λόγω κατάργησης των φοροαπαλλαγών, στην αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά, ώστε να εξασφαλισθούν πόροι 190 εκατομμυρίων υπέρ του ΕΟΠΥΥ και στα αναμενόμενα έσοδα από το φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν 50.000 πρόσωπα, που έβγαλαν χρήματα σε καταθέσεις στο εξωτερικό.

koutipandoras.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *