Αρχίσανε και στην Κύπρο οι δημοσκοπήσεις για το “καλό” μνημόνιο!

Να και η πρώτη δημοσκόπηση στην Κύπρο που λέει “ναι” στην υπογραφή μνημονίου και μάλιστα σύμφωνα με το….

61% των πολιτών, ως η μόνη λύση για έξοδο από την κρίση. Ε, σε λίγο θα έρθει και κανένα “ευτυχώς που υπάρχει και η τρόικα” και τελείωσε το….

παιχνίδι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Symmetron Market Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, υπέρ της υπογραφής μνημονίου τάσσεται, εκτός από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και μεγάλη μερίδα (47%) των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Όσον αφορά στο Μνημόνιο, οι πολίτες έχουν και σαφή τοποθέτηση ως προς την κατεύθυνση των μέτρων της κυβέρνησης, η οποία είναι σαφώς αντίθετη με τις κυβερνητικές προτάσεις. Ειδικότερα, ποσοστό 64% των πολιτών προκρίνουν τη μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ το 23% τάσσεται υπέρ της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Η μείωση των κρατικών δαπανών υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, ωστόσο χωρίζει τους εργαζόμενους σε δύο στρατόπεδα, καθώς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μαζί με τους αυτοεργοδοτούμενους προτείνουν σε ποσοστό 70% τη μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ 58% των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα τάσσονται υπέρ της αύξησης των φορολογιών. Σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 36,3%.

Ο Σταύρος Μαλάς (σσ. υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ) και ο Γιώργος Λιλλήκας (σσ. υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με τον κ. Μαλά να περνά στη δεύτερη θέση. Η διαφορά που τους χωρίζει ωστόσο εντάσσεται στα όρια του περιθωρίου απόκλισης. Ο πρώτος καταγράφει ποσοστό 19% και ο δεύτερος 17%.

πηγη….olympia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *