Δυο μέτωπα φωτιά για τον Απ. Κατσιφάρα – Πονοκέφαλος η εσωκομματική αντιπολίτευση

Σε μήνα δοκιμασίας αναμένεται να εξελιχθεί ο Οκτώβρης για την παράταξη της πλειοψηφίας στην αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, της οποίας η συνοχή αλλά και το μέλλον δοκιμάζεται καθημερινά….
Το γεγονός ύπαρξης μέσα στην Περιφερειακή Ομάδα του Απ. Κατσιφάρα συγκροτημένου θύλακα αντιπολίτευσης αλλά και οι προσωπικές κόντρες, αποτελούν τους δύο βασικούς πονοκέφαλους για τον επικεφαλής της.

Ρήξη και με Γρ. Αλεξόπουλο

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές από την αιρετή περιφέρεια, οι σχέσεις του Απ. Κατσιφάρα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από σαράντα κύματα.

Αποκορύφωμα της τριβής που υπάρχει μεταξύ τους και ότι συνέβη στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του θέματος για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δράση της «Χρυσής Αυγής», με τον αντιπεριφερειάρχη να διαχωρίζεται ευθέως από τη λογική των δύο άκρων που υπήρχε στο κείμενο το οποίο τελικά πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Το αίτημα Αλεξόπουλου να γίνει στο ψήφισμα σαφή αναφορά σύμφωνα με την οποία ένα είναι το «άκρο» στη βουλή που οδηγεί σε κρίση τη Δημοκρατία και δρα παρακρατικά , προκάλεσε την παρέμβαση του Απ. Κατασιφάρα ο οποίος το κατηγόρησε για «προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού», για να εισπράξει την απάντηση από τον αντιπεριφερειάρχη ,«πως ο ίδιος έχει αυτοπροσδιοριστεί εδώ και χρόνια, με την ένταξη του στη Δημοκρατική παράταξη».

Το περιστατικό έρχεται ως συνέχεια του μηνύματος που φέρεται να έχει στέλει ο Γρ. Αλεξόπουλος στον Απ. Κατσιφάρα, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να τον υπολογίζει σε περίπτωση που οδηγηθεί να είναι επικεφαλής ενός κεντροδεξιού συνδυασμού στις εκλογές του Μαΐου και υποστηριχθεί από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία

Η εσωτερική αντιπολίτευση.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο τον Απ. Κατσιφάρα όσο και το επιτελείο του, είναι η ύπαρξη πλέον συγκροτημένης εσωτερικής αντιπολίτευσης, η οποία σε κάθε διαδικασία κινείται οργανωμένα, καταθέτει ενιαίο λόγο και θέσεις και ακόμα … «χειρότερα» , στηρίζει τις προτάσεις της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ ,τις οποίες ψηφίζει.

Ο προβληματισμός για το ρόλο που θα παίξουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι αποτελούν την συγκεκριμένη «φράξια», πηγαίνοντας προς τις εκλογές του Μαΐου, είναι καθημερινός, καθώς από στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον αιρετό περιφερειάρχη επισημαίνεται, πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα κανένας από τους «αιρετικούς» δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Η στάση τους αυτή εκλαμβάνεται ως παιχνίδι τακτικής, καθώς εκτιμάται πως περιμένουν να ανοίξει η προεκλογική περίοδος, οπότε όχι μόνο θα ανακοινώνουν με διαφορά ολίγων ημερών την παραίτησή τους, αλλά ενδεχομένως αυτή να συνδυαστεί και με ανακοίνωση μετακόμισής τους σε άλλο πολιτικό σχήμα και παράταξη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *