Θα ήταν αποδεκτός ο περιορισμός των περιφερειακών υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ., εφόσον υπήρχε δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Αναφορά Αυγενάκη προς την Υπουργό Τουρισμού

Στην κατάργηση των 14 Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού και των Γραφείων υποστήριξης ΕΟΤ που λειτουργούν σε αρκετά μεγάλα νησιά, που….

προωθούνται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού… και λοιπές διατάξεις», αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, διαβιβάζοντας επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή με την προωθούμενη ρύθμιση προκαλούνται σοβαρές επιβαρύνσεις και δυσκολίες στις υφιστάμενες και υπό ίδρυση τουριστικές επιχειρήσεις, αφού ο επιχειρηματίας εξαναγκάζεται σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, λόγω πολλαπλών μετακινήσεων και μάλιστα σε συνθήκες υποβαθμισμένων και μειωμένων ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ των νησιών, για να διεκπεραιώσει γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως αδειοδότησης και ελέγχου τουριστικών μονάδων»

Τέλος, στην επιστολή του Ομίλου, προτείνεται να παραμείνουν οι 14 Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού που λειτουργούν στις έδρες των 13 Περιφερειών, πλέον αυτής της Σύρου, καθώς επίσης να δημιουργηθούν Γραφεία Υποστήριξης Τουρισμού στα μεγάλα τουλάχιστον νησιά. Επισημαίνεται μάλιστα ότι, η κατάργηση ή ο περιορισμός των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού θα ήταν αποδεκτός μόνο στην περίπτωση που υπήρχε η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών και διεκπεραίωσης ζητημάτων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *