Συνάντηση με τον Δντη Δασών της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου

Συνάντηση με τον Δντη της Δνσης Δασών της περιφέρειας Βορ. Αιγαίου κ Φ.Κράλλη είχε ο συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Μπάκας. Κατά τη συνάντηση συζητηθήκαν οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα ζητήματα της αρμοδιότητας του κ Κράλλη και συγκεκριμένα:

•Για το ζήτημα της κοπής των δέντρων στην περιοχή των Μέσσων. Ο Κ.Κράλλης μας ενημέρωσε για το ζήτημα και τις ενεργείς της υπηρεσίας του όπως και…
 για την πρόθεση του να κηρυχθεί η περιοχή ως αναδασωτέα και να προχωρήσει άμεσα η συμβολική αναδάσωση του χώρου. Συζητήσαμε την αναγκαιότητα διάσωσης του χώρου και την προστασία του από το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου και την πιθανότητα τοποθέτησης στην περιοχή ενός έργου τέχνης όπου συμβολικά θα θυμίζει σε εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές την απώλεια ενός τμήματος του τοπίου του νησιού μας.
•Για το ζήτημα της θεσμοθέτησης των καταφυγίων Αγριάς Ζωής. Ο κ. Κράλλης μας ενημέρωσε για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την καταστροφή δεκάδων πινακίδων ενημέρωσης για το ΚΑΖ στην περιοχή των Αλυκών του κόλπου της Καλλονής και τις ενέργειες που έχει κάνει για την αντικατάσταση τους. Από την πλευρά μας τονίσαμε την ανάγκη της άμεσης θεσμοθέτησης και των υπολοίπων 9 ΚΑΖ στο νησί της Λέσβου, γεγονός που θα συμβάλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπου όπως φάνηκε και τις τελευταίες ημέρες δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις.
•Τέλος συζητήσαμε για το θέμα της ανάδειξης και προστασίας του αλσυλλίου «Τσαμάκια» στη Μυτιλήνη, την ανάγκη κατάθεσης από τη Δνσης δασών ενός κανονισμού λειτουργίας του χώρου για την προστασία του από φθορές (μοτοσυκλέτες κλπ) αλλά και την ανάγκη εκπόνησης από το Δήμο Λέσβου διαχειριστικής μελέτης για την ανανέωση του αλσυλλίου. Τον επόμενο χρόνο θα γιορτάσουμε 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου, και τα Τσαμάκια που έχουν συνδεθεί άμεσα με το γεγονός, καθώς η δενδροφύτευση έγινε από τα ελληνικά στρατεύματα που στρατοπέδευσαν στη Μυτιλήνη, «γερνάνε» και πρέπει να ανανεωθούν με σχεδιασμό και έγκυρο επιστημονικό τρόπο έτσι ώστε να χαρούν αυτό το υπέροχο δασάκι κι οι επόμενες γενιές για άλλα 100 χρόνια. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναλάβαμε να θέσουμε το θέμα και στο Δήμο Λέσβου για την προετοιμασία της κατάλληλης μελέτης.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Δνση Δασών ο Μιχάλης Μπάκας δήλωσε: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση του πολίτη και του ελληνικού κράτους με το φυσικό περιβάλλον ως δημόσια περιουσία όλων μας και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στη χρήση του και δέσμευση στην υποχρέωσή του κράτους να το προστατεύει. Ο πολίτης πρέπει να καταστεί κοινωνός της έννοιας της χρησιμότητας του δάσους και η επίσημη πολιτεία αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και υπόλογος σε κάθε παρανομία που δεν βρίσκει το δρόμο της δικαιοσύνης. Από την πλευρά μας θα εξακολουθήσουμε με πείσμα να είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια προστασίας της δημόσιας περιουσίας μας και πολέμιοι κάθε ενέργειας που θα επιβουλεύεται την προστασία του φυσικού μας πλούτου»

http://www.ecogreens-gr.org/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *