Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για την άφιξη του τυφώνα Ουίφα

Προληπτικά μέτρα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Ένας ισχυρός τυφώνας απειλεί σήμερα την Ιαπωνία προκαλώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί…
στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ο τυφώνας Ουίφα κινείται στον Ειρηνικό προς το Τόκιο, όπου αναμένεται να φτάσει το πρωί της Τετάρτης. Ο τυφώνας έχει εξασθενίσει καθώς κατευθύνεται βόρεια, αλλά εξακολουθεί να συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε ανακοίνωση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στο Τόκιο, όπου αναμένεται να σημειωθούν σφοδρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και πλημμύρες, ενώ προειδοποίησε τους 30 εκατ. κατοίκους της πρωτεύουσας να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Ένας εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας δήλωσε ότι το καιρικό φαινόμενο αυτό σημειώνεται μία φορά κάθε δεκαετία.

Ο τυφώνας Ουίφα αναμένεται να πλήξει τη βόρεια Ιαπωνία και να περάσει από τον καταστρεμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, βορειοανατολικά του Τόκιο, αργότερα την Τετάρτη.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Tokyo Electric Power Corp (Tepco), που προσπαθεί να περιορίσει τις διαρροές ραδιενέργειας, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις υπεράκτιες εργασίες της και θα αποφασίσει αν θα συνεχιστούν αυτές στην ξηρά αφού εκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Η Tepco πρόσθεσε ότι το νερό της βροχής θα συλλεχθεί σε μια άδεια δεξαμενή, που έχει ελεγχθεί για την ύπαρξη ραδιενέργειας, και αν βρεθεί ότι δεν είναι μολυσμένο θα το ρίξουν στη θάλασσα.

Ο τυφώνας Ουίφα είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την ανατολική Ιαπωνία από τον Οκτώβριο του 2004, οπότε 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισχυρό κυκλώνα.

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines ακύρωσε 183 εσωτερικές πτήσεις σήμερα και αύριο, ενώ η ANA Holdings INC 210 εσωτερικές πτήσεις και 3 διεθνείς. ΟΙ ακυρώσεις αυτές επηρεάζουν 60.850 ταξιδιώτες. Εξάλλου ακυρώθηκαν και 31 δρομολόγια τρένων με κατεύθυνση βόρεια και δυτικά του Τόκιο.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *