Η σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα πλάσματά της…

Σε αυτήν εδώ τη μικρού μήκους ταινία animation, με τίτλο «Man», ο δημιουργός της, ο Steve Cutts, παρουσιάζει την εξέλιξη του αποτυπώματος του ανθρώπου στη γη…
τα αποτελέσματα της αστικής φθοράς και την αλαζονική συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα άλλα είδη, ο οποίος καταστρέφει ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά του.

Εδώ λοιπόν παρακολουθούμε τη μάταιη και παρασιτική πορεία της μοναδικής παραφωνίας των ειδών του πλανήτη, του ανθρώπου.Ο καλλιτέχνης Steve Cutts αποτύπωσε σε ένα φιλμάκι 3,5 λεπτών τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα πλάσματά της. Είναι ένα υπέροχο animation, μικρής διάρκειας που δείχνει με ειρωνικό τρόπο αυτήν ακριβώς τη σχέση.

Οι σκηνές μπορεί να είναι σκληρές, η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα σκληρότερη.

Η μουσική είναι από το In the Hall of the Mountain King του Edvard Grieg.

Παρακολουθώντας το «ΜΑΝ» θυμάται κανείς την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη του Πράκτορα Σμιθ για την ανθρωπότητα, στο πρώτο μέρος της εκπληκτικής τριλογίας «The Matrix»:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μια «αποκάλυψη» που μου φανερώθηκε στο χρόνο που βρίσκομαι εδώ. Μου ήρθε όταν προσπάθησα να ταξινομήσω το είδος σας και συνειδητοποίησα, ότι στην πραγματικότητα, δεν ανήκετε στα θηλαστικά. Κάθε θηλαστικό, αναπτύσσει ενστικτωδώς μια φυσική ισορροπία με το περιβάλλον στο οποίο ζει, αλλά εσείς οι άνθρωποι, δεν το κάνετε.

Μετακινείστε σε μια περιοχή και πολλαπλασιάζεστε συνεχώς, μέχρι κάθε φυσικός πόρος της περιοχής να εξαντληθεί πλήρως και τότε ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσετε, είναι να μετακινηθείτε σε άλλη περιοχή. Υπάρχει ακόμα ένας οργανισμός σε αυτό τον πλανήτη, που ακολουθεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Γνωρίζεις ποιος είναι αυτός; Ο ιός. Οι άνθρωποι είναι μια ασθένεια γι αυτόν τον πλανήτη»

symvstathmos.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *