Ο πυρετός των καταλήψεων εξαπλώνεται στην Κρήτη

Του Σωτήρη Μεταξά
Το ένα μετά το άλλο, σχολεία της Κρήτης κατεβάζουν … ρολά και παράλληλα με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ο “πυρετός” των καταλήψεων εξαπλώνεται σε…

γυμνάσια και λύκεια του νησιού. Αυτό που αποτυπώνεται στον εκπαιδευτικό χάρτη της Κρήτης είναι ένα ευρύτερο κλίμα σύγκρουσης απέναντι στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα και το νέο λύκειο, ενώ οι μαθητές φέρνουν στο προσκήνιο και μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές τους μονάδες.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του prismanews.gr, μέσα στα επόμενα 24ωρα το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία της Κρήτης θα εξαπλωθεί και η εβδομάδα που άνοιξε σήμερα θα είναι “καυτή” για την εκπαίδευση. Εξάλλου, στον αγώνα των μαθητών συμπαραστέκονται και οι καθηγητές που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τις αποφάσεις των μαθητών στηρίζουν και οι σύλλογοι γονέων.
Συνολικά σε επίπεδο Κρήτης, καταγράφηκαν στο πρώτο κουδούνι της ημέρας 18 καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια του νησιού. Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξε από την περασμένη Παρασκευή το 3ο γυμνάσιο Ιεράπετρας το οποίο παραμένει σε κλοιό κατάληψης όπως επίσης και το ΕΠΑΛ της περιοχής. Στο νομό Ηρακλείου τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι το Γυμνάσιο Τυμπακίου (από την προηγούμενη εβδομάδα), το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, πέντε Γενικά Λύκεια (1ο, 3ο, 7ο, 8ο και 11ο) καθώς επίσης και το 2ο και 5ο ΕΠΑΛ.
Σε κλοιό κατάληψης βρίσκονται επίσης από σήμερα στο νομό Ρεθύμνου, το 1ο γυμνάσιο, το 2ο γυμνάσιο – λύκειο, το 3ο γυμνάσιο – λύκειο, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου καθώς επίσης και το σχολικό συγκρότημα της Επισκοπής που φιλοξενεί το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *