Τελευταία Νέα

Οι κόντρες στη ΔΕΘ συνεχίζονται

Μια αποπομπή, μια παραίτηση, κατηγορίες για ατασθαλίες, διαφθορά, αδιαφάνεια και πολλές καταγγελίες περιλαμβάνονται στο “εορταστικό” μενού της ΔΕΘ. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ζήτησε τις παραιτήσεις τόσο του προέδρου όσο και του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, ενώ ήδη η Εισαγγελία Πλημμελιοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική έρευνα για να……
διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Όλα ξεκίνησαν με την συνέντευξη τύπου του Γιάννη Κωνσταντίνου (ρεπορτάζ εδώ) και τις κατηγορίες για εστίες διαφθοράς, αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που εντόπισε στο εσωτερικό της εταιρίας. Απάντηση άμεση ήρθε από τον έτερο απομακρυνόμενο από τη ΔΕΘ, το εκτελεστικό μέλος της, Κώστα Μαυράκη (ρεπορτάζ εδώ) ο οποίος τόνισε ότι θα απαντήσουν τα δικαστήρια.

Οι αποκαλύψεις όμως του κ. Κωνσταντίνου, έφερε την αντίδραση και του δημοσιογράφου Μιχάλη Αλεξανδρίδη με σχετική του δήλωση (διαβάστε την εδώ), αλλά και του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας “To the Point” Δημήτρη Κατσαντώνη (διαβάστε σχετικά εδώ)

Κύκλοι, του πρώην προέδρου της ΔΕΘ Γιάννη Κωνσταντίνου θέτουν ζήτημα δεοντολογίας αναφορικά με τις περιπτώσεις Αλεξανδρίδη και Κατσαντώνη. «Όταν επιδιώκουμε διαφάνεια παντού αυτό γιατί να μην ισχύει και για την περίπτωση των δημοσιογράφων; Είναι περίεργη η σύμπτωση να εμφανίζονται αρνητικά δημοσιεύματα αμέσως μετά την απόρριψη του δημοσιογράφου. Κάθε δημοσιογραφική κριτική είναι επιθυμητή εφόσον δηλώνεται ταυτόχρονα το αρνητικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης γύρω από μια εργασιακή συνεργασία. Από την άλλη μεριά είναι ευρύτερο θέμα δεοντολογίας η διενέργεια δήθεν πρόχειρων διαγωνισμών οι οποίες οδηγούν σε περίεργες μειώσεις όταν χωρίς διαφοροποίηση του αντικειμένου οδηγούνται σε χαμηλότερες τιμές μόνο και μόνο επειδή εμφανίζονται χαμηλότερες προσφορές ανταγωνιστών. Τέλος, είναι περίεργη η σύμπτωση να εμφανίζεται ανώνυμο blog, τα ψηφιακά ίχνη του οποίου αποδεικνύουν ότι η δημιουργία αποτέλεσε έργο εταιρίας συμφερόντων του κ. Κατσαντώνη.» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Β.Σ.

http://spnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *