ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Κάποιο στέλεχος της neas taksis ονόματι Ζάκ Ατταλί ( γαλλοεβραίος ) έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Σύντομη ιστορία του…..

 μέλλοντος” . Ακούω οτι πούλησε περί τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα στο εξωτερικό ( δεν έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά εξ’ όσων γνωρίζω ) .

Ο εν λόγω “σοφός” έχει υποστηρίξει οτι ο εβραϊκός πληθυσμός παγκοσμίως πρέπει να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια και οτι η Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να γίνει η πρωτεύουσα της neas taksis !

Παρόλο που ο “σοφός” μας συνιστά να απαλλαγούμε απο την οπισθοδρομική ιδέα του έθνους , ο ίδιος κουβαλά μέσα του ακόμη τον βοσκό της ερήμου απο την Ούρ !

Διάβασα τα αποσπάσματα του βιβλίου του που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές ιστοσελίδες . Αν υποθέσουμε οτι ειναι ακριβή τί θα είχα να σχολιάσω :

1) Το οτι ένας εβραίος γράφει βιβλίο για το μέλλον δεν σημαίνει οπωσδήποτε οτι είναι αξιόλογο και προφητικό .

2) Ο εν λόγω σοφός δεν ξέρω πού βασίζει τις προβλέψεις του . Στο “ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ” ; Στην βιόσφαιρα της Γής όλα τα φαινόμενα υπακούουν στους νόμους
# Της Θερμοδυναμικής ( εντροπία )
# Του Χάους
# Της Θεωρίας Παιγνίων

Δεν μου φαίνεται οτι ο σοφός αυτός τους έχει ακουστά .

Ιδού μερικά αποσπάσματα απο το βιβλίο :

Στο «Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος» ο Attali προβλέπει ότι αυτός ο αιώνας θα ξεδιπλωθεί μέσα από τρεις διαφορετικές φάσεις.

1 .Υπερ- αυτοκρατορία (Super-empire) = μια εποχή της ιδιωτικοποίησης, όπου θα κυβερνούν οι εταιρείες. Γράφει: «το κεφάλαιο θα απαλλαγεί επιτέλους από κάθε τι που το απειλεί -συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κρατών, τα οποία σταδιακά θα διαλυθούν». Ο νόμος των “αγορών” θα αποτελέσει το μόνο αναγνωρισμένο παγκόσμιο δίκαιο. Ένα σύστημα εξουσίας του οποίου οι «δομές παραμένουν ασαφείς, αλλά ο στόχος του είναι παγκόσμιος».
( αυτή την φάση δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να την προβλέψεις ! )

2. Υπερ-συγκρούση (Hyperconflict) = η υπερ-αυτοκρατορία θα συρρικνωθεί και θα υπάρξει μια περίοδος παγκόσμιου χάους. Ξεκινώντας περίπου από το 2030, ο Attali προβλέπει «καταστρεπτικούς πολέμους, όπου έθνη, θρησκευτικές ομάδες, τρομοκρατικές οντοτήτες και πειρατές της ελεύθερης αγοράς θα στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου».

3. Υπερ-δημοκρατία (Hyperdemocracy) (έτος 2060) = έχοντας εξαντληθεί από τους πολέμους και τις κοινωνικές αναταραχές η παγκόσμια κοινότητα θα υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες» τη δημιουργία μιας δημοκρατικής παγκόσμιας κυβέρνησης». Θα είναι ένα κολεκτιβιστικό σύστημα, όπου ο καθένας θα εργάζεται για το «κοινό καλό».

————————–
Νεοταξική Σεξουαλικότητα

Στο μέλλον, οι άνθρωποι δεν θα δεσμεύονται πλέον και δεν θα δημιουργούν οικογένειες. «Το ζευγάρι δεν θα είναι πλέον η κύρια βάση για τη ζωή και τη σεξουαλικότητα. Οι άνθρωποι θα προτιμούν να επιλέγουν, με πλήρη διαφάνεια, πολυγαμικές ή polyandrous αγάπες».

Στο μέλλον, η κοινωνία «θα προχωρήσει τόσο πολύ ώστε θα διαχωρίσει την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα θα είναι το βασίλειο της ευχαρίστησης και η αναπαραγωγή των μηχανών».

Οι μελλοντικές γενιές θα κατασκευάσουν το ανθρώπινο ον σαν ένα καλοσχεδιασμένο τεχνούργημα, σε μια τεχνητή μήτρα, η οποία θα επιτρέπει στον εγκέφαλο να αναπτυχθεί περαιτέρω με χαρακτηριστικά που θα επιλέγονται εκ των προτέρων. Το ανθρώπινο ον θα γίνει ένα εμπορικό αντικείμενο».

—————————

Παρακολούθηση

Όλα μας τα δεδομένα θα συλλέγονται από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Η κύρια μορφή της επιτήρησης θα είναι φορητές συσκευές ψυχαγωγίας. Το έμβρυο αυτού σήμερα είναι το iPhone που στέλνει δεδομένα στην NSA.

Η ανασφαλής και χαοτική ζωή μας, θα εξαρτάται από τις ασφαλιστικές εταιρείες για ασφάλεια. Οι εταιρείες αυτές θα βεβαιώνουν ότι οι πελάτες τους συμμορφώνονται με τους κανόνες για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων … Σταδιακά θα υπαγορεύουν δικτατορικά πλανητικούς κανόνες (Τι θα φάτε, τι πρέπει να ξέρετε, πώς να οδηγείτε, πως να προστατεύετε τον εαυτό σας, πώς να καταναλώνετε, πώς να παράγετε…) “

Οι εταιρείες αυτές θα είναι αμείλικτες.

«Θα τιμωρούν τους καπνιστές, τους πότες, τους παχύσαρκους, τους μη απασχολήσιμους, τους ανεπαρκώς προστατευμένους, τους επιθετικούς, τους απρόσεκτους, τους αδέξιους, τους αφηρημένους, τους σπάταλους. Η άγνοια, η έκθεση σε κινδύνους, η σπατάλη και η ευπάθεια θα θεωρούνται ασθένειες».

———————————

Μετανάστευση

«Ακόμα περισσότερες μάζες θα ρίξουν τις πύλες της Δύσης. Θα αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μήνα. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε εκατομμύρια και μετά σε δεκάδες εκατομμύρια».

———————————-

Το Μέλλον των ΗΠΑ

Το δολάριο θα παραμείνει κυρίαρχο μέχρι τουλάχιστον το 2025, όταν οι ξένοι υποστηρικτές θα αρχίσουν να το εγκαταλείπουν και η «πιστωτική πυραμίδα, που βασίζεται στην αξία των αμερικανικών κατοικιών, θα καταρρεύσει».

———————-

Οι Πόλεμοι του Μέλλοντος

Γύρω στο 2030, ο Attali βλέπει νε ξεκινάει μια υπερ-σύγκρουση, σε μια περίοδο τρομακτικής βίας και αναταραχών, εκ των οποίων θα προκύψει μια υπερ-δημοκρατία, μια παγκόσμια κοινοτική κυβέρνηση (‘one-world communitarian government’), περίπου το 2060.

——————————

Νομιμοποίηση των Ναρκωτικών

Τα ναρκωτικά θα νομιμοποιηθούν για να μας κρατούν μουδιασμένους στην αυξανόμενη παράνοια γύρω μας.

—————————–

Έως το 2060 ο Attali βλέπει την υπερ-δημοκρατία (μια παγκόσμια κολεκτιβιστική κυβέρνηση) να γίνεται πραγματικότητα και οι πρωτοπόροι αυτού του συστήματος να είναι αυτοί που ο ίδιος αποκαλεί «διανθρώπινους» (ή μετα-ανθρώπους) (‘transhumans’), οι οποίοι θα βρίσκουν ευχαρίστηση στο να υπηρετούν τους άλλους στις κοινότητές τους.

—————————–

Brainchips

«Βιονικές προθέσεις που θα συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε γέφυρες με επίπεδα γνώσης, θα παράγουν νοητικές εικόνες, ταξίδια, να μαθαίνουμε, να φαντασιωνόμαστε και να επικοινωνούμε με άλλα μυαλά.

———————————

Ο τελικός στόχος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (NWO)

Κοντά στο τέλος του βιβλίου ο Attali μας λέει ο απώτερος στόχος της NWO είναι να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Η Hyperdemocracy θα αναπτύξει την ιδέα ενός «κοινό καλού» που ορίζεται από συλλογική νοημοσύνη, η οποία «θα είναι μια νοημοσύνη ιδιόμορφη, η οποία σκέφτεται διαφορετικά από το κάθε μέλος της ομάδας», κατά τον ίδιο τρόπο, που «ένας υπολογιστής σκέφτεται διαφορετικά από κάθε μεταποιητή».

Στη συνέχεια, θα διαγράψουμε τον εαυτό μας σταδιακά με την τεχνολογική πρόοδο.

«Τέλος, στην τελική φάση της εξέλιξης, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε (ίσως είμαστε ήδη μάρτυρες) μια υπερ-νοημοσύνη (hyperintelligence) διαβίωσης, της οποίας η ανθρωπότητα δεν θα είναι παρά ένα απειροελάχιστο στοιχείο».

Η ανθρωπότητα, τότε θα πεθάνει.

Μάταιη η αντίσταση.

Ο Attali τέλος, πιστεύει ότι η όλη αντίσταση στην επερχόμενη παγκόσμια τάξη θα είναι μάταιη, διότι δεν θα προτείνει κάποιο άλλο σύστημα.

«Οι περισσότεροι δεν θα έχουν να προτείνουν κανένα υποκατάστατο σύστημα… εκτός από ελάχιστους που θα προτείνουν την επιστροφή στη θεοκρατία».

————————————————-
Περισσότερες λεπτομέρειες :

http://lofos.info/pythas/brief.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *