…και του πουλιού το γάλα

by To Skouliki Tom

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία το πολυνομοσχέδιο των 200 σελίδων που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή από τη Βουλή και προβλέπει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς και ένα νέο κύμα απελευθέρωσης κλειστών επαγγελμάτων που μέχρι σήμερα ήταν έρμαια στα…..
κονσερβοκούτια των κομμουνιστών της Ελλάδας.

 Ανάμεσα σε άλλα, το πολυνομοσχέδιο περιέχει και μια ρύθμιση για το φρέσκο γάλα που μπορεί τώρα να πουλιέται στα σούπερ μάρκετ και τα μπακάλικα αλλά από την Κυριακή θα πωλείται αποκλειστικά στη μαύρη αγορά μαζί με τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Πάντως, στον νόμο δεν υπάρχει πουθενά έως σήμερα ο όρος «φρέσκο», αλλιώς δε θα ξελαρυγγιάζονταν οι μανάβηδες να φωνάζουν «πάρε φρέσκα μπρόκολα κυρία», αφού μπορεί να λέει ο μανάβης ότι είναι φρέσκο το μπρόκολο αλλά χέστηκε κιόλας άμα φυτρώσουν σκουλήκια στην κοιλιά σου όταν το φας.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει ως «φρέσκο» το γάλα των 12 ημερών εξόργισε τους Έλληνες γονείς που μπορεί να ταΐζουν όλη μέρα τα παιδιά τους με σκατά από τα Mc Donald’s αλλά απαιτούν το γάλα που πίνουν να πέφτει απευθείας από το βυζί της αγελάδας στο μπολ με τα δημητριακά. Είναι πολύ αυστηροί με κάτι τέτοια θέματα οι Έλληνες.

Το γεγονός ότι οι γαλακτοβιομηχανίες αναγράφουν τη λέξη «φρέσκο» σε γάλα που έχει διανύσει 32 ηπείρους από την Παταγονία μέχρι την Ελλάδα, αλλά διαφημίζεται ως ελληνικό, δεν τους απασχολεί καθόλου. Ταμπέλες δώσε στον Έλληνα και πάρ’ του την ψυχή.

Ούτε φυσικά ότι κατσικάκια και μοσχαράκια βαφτίζονται ντόπια επειδή βόσκησαν 3 μέρες σε ελληνικά λιβάδια. Μάλλον το ελληνικό χόρτο είναι μαγικό.

Ούτε τους ενοχλεί που το ελληνικό γάλα πουλιέται ακριβότερα στην Ελλάδα από όσο στο εξωτερικό επειδή υπάρχει ισχυρό καρτέλ, αφού και οι ίδιοι σε καρτέλ ανήκουν.

Βέβαια, το μεγαλύτερο επίτευγμα των γαλακτοβιομηχανιών είναι ότι μας έχουν πείσει πως είμαστε το μοναδικό θηλαστικό στον πλανήτη που χρειάζεται γάλα εφ’ όρου ζωής, ενώ στην πραγματικότητα το γάλα είναι βλαβερό για την υγεία, γι’ αυτό κι εγώ δεν πίνω καθόλου, οπότε στα αρχίδια μου κιόλας αν προέρχεται κι από ψόφια αγελάδα.

Πίνω μόνο Milko.

http://thethreemooges.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *