Δεν πιστεύω στη δικαιοσύνη, πιστεύω στη Δημοκρατία

γράφει η Στεφανία Λυγερού

έχω αρχίσει να πιστεύω έντρομη ότι ήταν στημένη μέχρι και η δολοφονία του παιδιού. Δεν γίνεται ένα τυχαίο γεγονός να δουλεύει τόσο πολύ γι’ αυτούς. Δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι τώρα μπορούν να πατάξουν και τον όποιο αγώνα πολιτών (την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται), φτάσανε στο …..
σημείο να πιστεύουν ότι μπορούν να τροποποιούν αυτόβουλα (ο χοντρός κι ο άλλος) τους νόμους του Συντάγματος για να αποτρέψουν τις εκλογές!!! (Εκλογές = ο πυλώνας της δημοκρατίας.) Μπορούν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο του Συντάγματος, με Η ΧΩΡΙΣ την σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου;;

Χμ.. κάπως δεν λέγεται αυτό το σύστημα; (Φασισμός: πολιτικοκοινωνικό σύστημα που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό. Ολοκληρωτισμός: πολιτικό σύστημα που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας, επιβολή μονολιθικότητας στην κοινωνία και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.)
Και κάτι σχετικό άσχετο που μόλις μου ‘ρθε, αυτό με τις έδρες, που παίρνει τις πολλές αυτός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους (ενισχυμένη αναλογική το λένε;) Όταν λοιπόν ζητήθηκε να αλλάξει το σύστημα και να εφαρμοστεί η απλή αναλογική ΠΡΙΝ τις εκλογές είπαν δεν γίνεται, πρέπει να περάσει πρώτα από ψήφισμα στη βουλή, κι έτσι το μετέθεσαν για μετά τις εκλογές, αφού φτιαχτεί το σώμα (κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει). Πώς γίνεται και σ’ αυτήν την περίπτωση ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλάξουν τους εκλογικούς νόμους με τέτοια ευκολία και χωρίς καμία συναίνεση;;;

Με μεγάλη αγωνία περιμένω την αντίδραση της αντιπολίτευσης (όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης).
Ξέρω, σαν ανέκδοτο ακούγεται ακόμα και η λέξη “αντιπολίτευση”.

upogia-taxi.blogspot.gr

θεωρώ ότι κακώς τα έχουμε όλα δεδομένα. Δεδομένο ότι παρανομούν, δεδομένο ότι η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, δεδομένο ότι η δικαστική αρχή δεν είναι ανεξάρτητη, δεδομένο ότι δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας, δεδομένο ότι θα μας γαμούν εις τους αιώνες. Πρέπει όλοι να κινηθούμε νομικά, για όλα αυτά που δεν είναι δεδομένα στη Δημοκρατία. Και το Σύνταγμα, ακόμα κι αν τροποποιήσουν/αλλάξουν/εξαφανίσουν όλους τους νόμους, αν δεν αλλάξουν το άρθρο 1 (ήτοι το πολίτευμα της χώρας) είναι ικανό να τους εξαφανίσει. Δεν πιστεύω στην δικαιοσύνη, πιστεύω στην Δημοκρατία. Για να χάσουμε όσοι κινηθούμε νομικά πρέπει να αλλάξουν το πολίτευμα.

http://freepen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *