Εχουν και οι ΗΠΑ τα όριά τους

«Εχουν και οι ΗΠΑ τα όριά τους». Με αυτή τη φράση ο Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε πως οι Αμερικανοί δεν…
μπορούσαν να κάνουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο και εξήγησε γιατί έγινε το βήμα της υποχώρησης.

«Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι ήμασταν σε θέση, με λίγα στοχευμένα πλήγματα, να εμποδίσουμε αυτά που παρακολουθούμε στη Συρία», παραδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο CBS, σε συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε στη Ρώμη, πριν από την αναχώρηση του Ομπάμα για τη Σαουδική Αραβία.

«Το θέμα δεν είναι ότι δεν άξιζε τον κόπο, αλλά ότι μετά από μια δεκαετία πολέμου οι ΗΠΑ έχουν τα όριά τους», πρόσθεσε και συνέχισε κάνοντας αναφορά στους στρατιώτες και τις οικογένειές τους, αλλά και στο κόστος μίας στρατιωτικής επέμβασης. Ακόμη, αναλύοντας τους λόγους που δεν προχώρησε στην ένοπλη λύση, τόνισε ότι υπάρχει η προοπτική μίας εναλλακτικής χωρίς να χρειαστεί να δεσμευτούν οι ΗΠΑ για μία ακόμη δεκαετία.

«Και επιπλέον, δεν είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα θα ήταν σημαντικά καλύτερο», υπογράμμισε ο Ομπάμα. «Οταν βλέπουμε μια χώρα σαν τη Συρία, πώς διαμελίστηκε, την ανθρωπιστική κρίση της, φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι συμβατό με καμία λογική ερμηνεία του Ισλάμ, το να βλέπουμε τα παιδιά να λιμοκτονούν ή να σκοτώνονται, οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους…», κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή InfoGnomon

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *