Ραντεβού με την πραγματικότητα….

Γράφει ο Μάκης Π.

Αυτή η νέα κατάσταση που έχει προκύψει μετά την πρόσφατη “συμφωνία” που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup, θα έλεγα ότι κρύβει πολύ ψυχολογία…….χρειάζεται κατά κάποιον τρόπο ψυχογράφηση και όχι μόνο ορθολογιστική εκτίμηση.

Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να
διακρίνει κανείς σήμερα τις αντικειμενικές τοποθετήσεις και θέσεις  από τις υποκειμενικές, οι οποίες βέβαια εξυπηρετούν συγκεκριμένες  μεθοδεύσεις και συμφέροντα.
Η σημειολογία των καιρών θυμίζει περισσότερο σημειολογία θεάτρου και ως εκ τούτου λειτουργεί θαυμάσια στον πολιτικό λόγο ένθεν και ένθεν εκείνος ο κώδικας που παράγει αισθητικά σημεία !
Να μπούμε στο ψητό όμως…..

Δεν θα περίμενα βέβαια να μάθω την αλήθεια από επίσημες δηλώσεις σε ΜΜΕ και ποικίλα άρθρα εγκάθετων κονδυλοφόρων στο διαδίκτυο ή, σε φυλλάδες μικρής και μεγάλης κυκλοφορίας !!!
Διότι, ότι κι αν μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα….το γόητρο των “ισχυρών” και των “πιστών ακολούθων” έπρεπε και πρέπει με κάθε θυσία να μείνει αλώβητο κι επί πλέον … αλίμονο αν ξυπνήσουν κι άλλοι….
Θεωρώ ότι, κάποιοι αιφνιδιάστηκαν από την σκληρή κι ανυποχώρητη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Θεωρώ ότι, μας έδωσαν αναγκαστικά κάποιο χώρο και χρόνο … αφ’ ενός μεν επειδή η κατάσταση θα ξέφευγε με μεγάλες συνέπειες για τους “αυστηρούς” της Ευρώπης , αφ’ ετέρου δε …. για να μας παγιδέψουν όμορφα και ωραία μέσα σ’ αυτόν το “χώρο” που δήθεν μας προσέφεραν με μεγαλοκαρδία !!!

Κι επειδή είχαμε και στο παρελθόν αρκετό χρόνο (ειδικά επί εποχής ΓΑΠ) αλλά, ήταν οι ξένοι που τον εκμεταλλεύθηκαν άριστα ενώ, εμείς πράξαμε το αντίθετο…..θα πρέπει αυτήν τη φορά να αξιοποιήσουμε τα μέγιστα τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο μας, για να δημιουργήσουμε κατάλληλες προϋποθέσεις απαγκίστρωσης από αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η προσωπική μου πεποίθηση είναι πως επιδείξαμε περίσσιο θάρρος και κάναμε πολύ καλά , πλην όμως…. με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί στους ενδιαφερομένους, θα σπεύσουν να μας “τσακίσουν”…. και ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που πολύ πρόωρα αναφώνησε χαιρέκακα ο κ.Σόϊμπλε…..!!!!

Το πρώτο που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο δεν είναι ίσως η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις αλλά, η αναζήτηση , ενίσχυση και σταθεροποίηση των αναγκαίων εκείνων γεωπολιτικών ερεισμάτων και συμμαχιών μέσω των οποίων θα εξασφαλισθεί για τη Χώρα ελευθερία ενεργειών , ασφάλεια και ευσταθής έως και αδιάφορη ισορροπία !
Αυτό που σήμερα κάποιοι εταίροι μας υποτίθεται ότι αγνοούν…..(τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος)…… είναι στ’ αλήθεια εκείνο που μάλλον υπολογίζουν περισσότερο από όλα !!!!
Πέραν του όποιου βασικού σχεδιασμού θα πρέπει πλέον να υπάρχει και “plan B”…. δηλαδή ένα ικανοποιητικό σχέδιο διάσωσης…..το οποίο φυσικά και θα βασίζεται σε ερείσματα και συμμαχίες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *