Η “ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ” ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά μας φταίνε αυτοί που κυβερνούν και τα προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ. Δυστυχώς η παροιμία «όποιος καεί από το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» δεν βρίσκει τόπο στην περίπτωση αυτή.
Τουλάχιστον γι΄αυτούς που έχουν στα χέρια τους την….
ενημέρωση των πολιτών. Δυστυχώς ακόμη κάποιοι δεν μπορούν να φύγουν από τη ζεστασιά των τζακιών και τη βολεψιά των πολιτικών γραφείων και αποδεικνύεται ότι δεν παίζει ρόλο αν είσαι μικρό η μεγάλο ΜΜΕ. Παίζει ρόλο πόσο αξιόπιστος ή ραγιάς είσαι.

Αλλιώς δεν εξηγείται διαφορετικά η δημοσκόπηση που διενεργεί η «αξιόπιστη» ιστοσελίδα Trikalain.gr με ερώτημα ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (στα Τρίκαλα). Την ψηφοφορία αντιλήφθηκα το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου 2014 και μπήκα και ψήφισα. Μάλιστα ειδοποίησα και φίλους να μπουν να φηφίσουν και αυτοί. Είπα με τη λογική μου: «Τουλάχιστον μια διαδικτυακή δημοσκόπηση σε κάμποσους πολίτες και σε ένα τοπικό website θα είναι ένα ενδεικτικό δείγμα του τί θέλει ο κόσμος». Κι έτσι αποφάσισα να την παρακολουθήσω με ενδιαφέρον. Τι αφελής που ήμουν..

Πράγματι αυτό που εξελίχθηκε μου έδειξε πολλά πράγματα. Μέχρι τις 10:20 το βράδυ της Κυριακής είχε ψηφίσει αρκετός κόσμος με πάνω κάτω τα αποτελέσματα να είναι τα αναμενόμενα βάση και της τάσης που γνωρίζω ότι υπάρχει στην κοινωνία των Τρικάλων που δείχνει ότι θέλει πλέον να φύγει από τα ίδια και από τα κομματικά τζάκια και γραφεία.

Όλα αυτά στην πρώτη εικόνα(1Η ΦΩΤΟ). Τα συμπεράσματα πολλαπλά. Δείχνουν ανατροπή πλήρως του σκηνικού. Πλήρη απαξίωση του νυν Δημάρχου και γενικά αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος και των γραφείων που δίνουν χρίσματα.

Κι ενώ μπαίνω κάθε περίπου ώρα και κοιτάω τα αποτελέσματα, ξαφνικά λίγο πριν πέσω για ύπνο στις 1:15, κι ενώ βλέπω ότι υπάρχει φυσιολογική τάση στην ψηφοφορία με μικρές πάνω κάτω αποκλίσεις, ήρθε η πρώτη «αξιόπιστη» παρέμβαση (2Η ΦΩΤΟ). Μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες κάποιο μαγικό χέρι πρόσθεσε περίπου 6.500 ψήφους και άρχισε η ανατροπή των πάντων. (Ο τέταρτος υποψήφιος πήρε 3000 επιπλέον μέσα σε τρεις ώρες και πέρασε πρώτος. Σιγά αδέρφια ούτε η singular logic δηλαδή…).

Προφανώς θα έπεσαν και τίποτα τηλέφωνα «παιδιά καλή η ψηφοφορία αλλά μην εκτεθούμε και τελείως έτσι;». Λέω γω τώρα, δεν είναι απαραίτητο να έγινε έτσι…

Ξυπνάω το πρωί και πραγματικά τα αποτελέσματα είχαν «διαμορφωθεί» σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση
(εδώ γελάμε).

Αυτό βέβαια νομίζουν όσοι μας έχουν για πρόβατα. Είχα τη φαεινή ιδέα να κρατώ φωτογραφίες για να τσεκάρω την πορεία της ψηφοφορίας, αλλά όχι και ότι θα βγάζαμε τέτοιο λαβράκι… Στις 7:50 το ίδιο ταχυδακτυλουργικό χέρι έβαλε 25.000 επιπλέον ψήφους και μετά από 25 μόλις λεπτά , πάλι το ίδιο χέρι έβαλε επιπλέον 3.300 ψήφους. Στις 8:56 η μοναδική παράσταση είχε πάρει μορφή «χειμάρρου» όταν περίπου άλλοι 3.000 ψήφισαν. 41.000 Τρικαλινοί, δεν είχαν τι άλλο να κάνουν απλά να ψηφίσουν στην «αξιόπιστη» δημοσκόπηση του trikalain.gr. Βέβαια να μην ξεχάσουμε ότι αυτοί οι 41.000 έβγαλαν πάλι κυβέρνηση τα κόμματα , έτσι λέει η δημοσκόπηση…

ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΜΕ. (και γω το κορόιδο που ψήφισα στη δημοσκόπηση)

Ένας σακαφλιάς

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *