«Πρωτόγνωρες εξελίξεις στην Ελλάδα»

Οι συλλήψεις της Χρυσής Αυγής απασχολούν και τα ΜΜΕ της Αυστραλίας

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας την…

υπόθεση της σύλληψης βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικά, το ABC που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή νεοναζιστικό κόμμα, κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας».

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ δίνει όλες τις λεπτομέρειες μαζί με τη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού ότι «αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές» αλλά και ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής συρρικνώθηκε, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, μετά το φόνο του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί αλλά και η ομογένεια έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Χρυσή Αυγή μετά την εκπροσώπησή της στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Όταν έγινε γνωστό η Χρυσή Αυγή ήθελε να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, τόσο η ομογένεια, όσο και αυστραλοί πολιτικοί τόνισαν ότι το κόμμα είναι ανεπιθύμητο, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Μάλιστα όταν η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, δήλωνε στο «Νέο Κόσμο» ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Αυστραλία, ο βουλευτής της, Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στην εκπομπή «Dateline», η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS της υπενθύμιζε ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της ΧΑ στην Αυστραλία».

Επιπλέον ο ίδιος αναφέρθηκε στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά στο θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» λέγοντας ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να μας δίνει μαθήματα και κατέληγε: «Εμείς, θέλει δεν θέλει η αυστραλιανή κυβέρνηση, θα έρθουμε στην Αυστραλία».

Η τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, είχε δηλώσει: Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *