Ιδού, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων ! ! !

Γράφει ο Μαγια

Ουδείς εξεπλάγη από τη σύμπλευση Σόιμπλε, Σαμαρά και Βενιζέλου, όσον αφορά στην αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup για την Ελλάδα. Ήταν αναμενόμενη και
απολύτως δικαιολογημένη!

Έκπληξη θα αποτελέσει εάν η αντίδραση της νέας διακυβέρνησης περιοριστεί σε επίπεδο ανακοινώσεων. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά «ράμματα» και για τη «γούνα» του Σόιμπλε και κατ΄ επέκταση του Δ΄ Ράιχ και για τις «γούνες» των εν Ελλάδι ανδρεικέλων τους και της εγχώριας Διαπλοκής.

Εν αρχή ην το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, ύψους 1,35 τετράκις εκατομμύρια δραχμές, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων της Βουλής στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας. Το αίτημα είναι νομικά, πολιτικά και ηθικά τεκμηριωμένο. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει τις οφειλόμενες επανορθώσεις, δεν αποπλήρωσε το αναγκαστικό δάνειο που εκβίασε το Γερμανικό Ράιχ από το Ελληνικό κράτος για την κάλυψη των εξόδων της κατοχικής δύναμης (!) κι ένα μεγάλο μέρος των αρχαιοτήτων και άλλων έργων τέχνης που κλάπηκαν δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα. Το γνωστό «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας δεν θα μπορούσε να συντελεστεί χωρίς την αναστολή της καταβολής των πολεμικών οφειλών της, που της δόθηκε με τη Συνθήκη του Λονδίνου, το 1953. Συνεπώς, «πληρώστε πρώτα τις δικές σας οφειλές και μετά μιλάμε για τις δικές μας».

Ταυτόχρονα, να κινηθεί τάχιστα η διαδικασία απόδοσης των ευθυνών στο φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που οδήγησε τη χώρα στον Μνημονιακό όλεθρο. Να αναζητηθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε εκείνους που συνυπέγραψαν τη λεόντια, αποικιοκρατικού χαρακτήρα δανειακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας, η οποία εμπεριέχει την απεμπόλιση άνευ όρων και αμετάκλητα όλων των ασυλιών στην υφιστάμενη και μελλοντική περιουσία της Ελλάδας. Που εισάγει το αγγλικό δίκαιο και καταλύει την εθνική κυριαρχία της χώρας και όλα τα θεμελιώδη δικαιώματά της, με βάση το διεθνές δίκαιο, έναντι των δανειστών της.
Και φυσικά να δημιουργηθεί, εδώ και τώρα, ο κατάλληλος μηχανισμός, προκειμένου να ξεκινήσει, άνευ εκπτώσεων, η διαδικασία επιστροφής των κλεμμένων από την ποικιλόχρωμη συμμορία των …εντιμότατων κλεπτοκρατών.

Εχουν ονοματεπώνυμο οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι, τα μεγαλόσχημα λαμόγια της Διαπλοκής, οι κουμπάροι και οι κολλητοί, οι ληστές με τα λευκά κολάρα, τα πολιτικά αρπαχτικά, οι μιζ-άκηδες της διακομματικής ρεμούλας, που ρήμαξαν τη χώρα, οδηγώντας την στην καταστροφή.
Υπ΄ αυτές τις προυποθέσεις, ναι, μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της πέμπτης φάλαγγας και της μοχθηρής, κακεντρεχούς και τιμωρητικής γραμμής του Βερολίνου, που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως υποτελές κράτος. Μπορούμε να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Μπορούμε να οικοδομήσουμε την ακηδεμόνευτη Ελλάδα της δημιουργίας!
Είναι προφανές, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων, που θα υποβληθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Υ.Γ. Ιδού, πεδίον δόξης λαμπρόν για τη νέα διακυβέρνηση!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *