Τελευταία Νέα

Ο ΡωσοΦονικος Πολεμος δεν είναι «Ψυχρος..»

Ο ΡωσοΦονικος Πολεμος δεν είναι «Ψυχρος..»
Γιαλτα, η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος…


Ιασων

Στους 88 νεκρούς του Κιεβου έρχεται να προστεθεί ένας ακομη στο Ντόνετσκ της Ανατολικής Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές που…

φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν με ισάριθμους διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο 22χρονος άνηκε την ομάδα των φιλοευρωπαϊστών.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η αστυνομία όσες απόπειρες και έαν έκανε για να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές απέτυχαν. http://www.naftemporiki.gr/story/780110/oukrania-nekros-diadilotis-sto-ntonetsk

Βεβαίως πριν ακόμη ταφή ο άτυχος νέος το σοβιετικό γραμμο-ξυλόφωνο του Υπουργείου εξωτερικών της Ρωσσίας δηλωσε ότι «η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία, , μετά τις ταραχές με έναν νεκρό στο Ντονέτσκ»

Ενώ δηλαδή, οι ταραχές αναζωπυρώνονται υποθάλπονται υποστηρίζονται διατυμπανίζονται από την Ρωσσια , προκειμένου να εμφανίσουν μια Ουκρανία διαλυμένη στα δυο και τους Ρωσσοφ(ω)όνους τελούντας εν κινδύνω, ώστε να «διακιολογηθή»η θρυλουμενη σταρτιωτικη επεμβασι της Προσταιδος τωβ απανταχου Ρωσσων Πουτιν κάθε μέρα άλλα διαπιστώνουμε. 

Οτι δηλαδή αυτοί που αληθώς κινδυνεύουν έως θανάτου από την κροκοδείλια «αγάπη» του Πούτιν, είναι οι Ουκρανοί και όχι οι Ρωσόφ(ω)ονοι υποστηρικτές του πανάγαθου πατερούλη.Οι Ουκρανοί που διαδηλώνουν υπέρ της ανεξαρτησίας της πατρίδος των και του δικαιώματος να αποφασίζει η Ουκρανία ελεύθερα το μέλλον της,

Νευρικά γέλια προκαλεί στην πατρίδα μας άλλα και στην Γαλλία ( εθνικό μέτωπο συγγενές μερικώς προς την ΧΑ), μια τραγική συγχορδία κομμουνιστικής και μη αριστεράς και λεγομένων εθνικιστών κατά της Ουκρανίας . 

Μάλιστα όλο αυτό το ετερόκλητο αμάλγαμα ντροπαλού Σταλινο-Ναζισμού συνεπικουρούμενο από τους «διανοουμένους» και καθολικώς τα μέσα ενημερώσεως αριστερών απόψεων ταυτίζουν την δεδηλωμένη θέληση των Ουκρανών να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τη ΕΕ ως συνομωσία του « ιμπεριαλισμού» των ΗΠΑ , της Γερμανίας, των Εβραίων, και της Ευρώπης. Που θελουν όλοι αυτοί οι τελευταίοι να «κατακτήσουν »την Ουκρανία και να «απομονώσουν» την αχανή Ρωσία, σε ατελείωτο μοναχικό βιο. Βεβαίως στην Ελλάδα της μεταπολιτεύσεως χύθησαν τόνοι μελάνης, καταναλώθησαν εκατοντάδες χιλιάδες ώρες τηλεοπτικής προπαγάνδας και βουνά από ψεύδη, ώστε η ιστορία να παραγραφεί ως εάν δεν υπηρξε ποτε. 
Οι κομμουνιστές προδότες και εγκληματικοί τύραννοι να παρουσιάζονται ως αγωνιστές της Δημοκρατίας ν, ο κομμουνισμός να δηλώνεται ως το απαύγασμα της Δημοκρατίας ενώ είναι η καθολική επιστημονική τυραννία εξαθλιωσις και εξόντωσις ενός μοναδικου ολοκληρωτισμού, η Δύσις να φαντάζει ως ιμπεριαλιστική εχθρική , οι ΗΠΑ ως κατακτητές του κόσμου που μηχανεύονται ορατά και αόρατα κακά από την ρίψι των διδύμων πύργων ώστε να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής με αφορμή την «ανύπαρκτη» τρομοκρατία, μέχρι τις πυρκαγιές στην Ηλεία και συνομωσία κατά του ετέρου υπέρ-ευφυούς πόλου των φαιδρών κληρονομικών δυναστειών που νέμονται την χώρα από την εποχή των παππούδων μας…

Όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ , η αντίστασις, η εξέγερσις του Ουκρανικού λαού τα οσα υφίστανται, αποτελούν την λυδία λίθο στην εξακρίβωσι της λειτουργικής ή μη ικανότητος του νοός μας να παράγει σκέψεις και να καταλήγει σε συμπεράσματα.

Όταν δηλαδή ενώ διαπιστώνουμε καραμπινάτη φωναχτή ωμή στρατιωτική επέμβασι, εισβολή ενός κράτους επανειλημμένως αποδειχθέντος υποκριτικού και κατ επίφασι δημοκρατικού, . Φόνους αθώων αόπλων πολιτών και βιαιοπραγίες κατά δημοσιογράφων από Ρωσσοφόνους που υποτίθεται ότι κινδυνεύουν ενώ εκείνοι απειλούν και σκοτώνουν ως όχλος.. 

Απροκάλυπτες απειλές για διχοτόμησι μιας χώρας και προσάρτησι τμήματος της, αν η χώρα αυτή υπερασπισθεί το δικαίωμα της να αποφασίζει εκείνη για το μέλλον της δημοκρατικά , Ενεργειακό αποκλεισμό της Ευρώπης αν η Ευρώπη υπερασπισθεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας..Ή αν η Ευρώπη επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσσιας για τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαιου και της ανεξαρτσιας μιας Χωρας…..

Όταν δηλαδή συμβαίνουν όλα αυτά ποια μπορεί να είναι η θέσις κάθε ελευθέρου ανθρώπου?

Πολλοί ξέθαψαν τον μασκαρά του «Ψυχρού» Πολέμου. Ο αποκαλούμενος ψυχρός πόλεμος άρχισε το 1947 , μετά τον αποκλεισμό την φυλάκισιι της κεντρικής Ευρώπης πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα , όταν η δύσις καθυστερημένα συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να εμπόδιση τον Σταλιν από την κομμουνιστικοποίησι και αρπαγή και της Δυτικής Ευρώπης .Δυστυχώς επονείδιστοι ηγέτες και τα ελεύθερα κράτη κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου περιορίσθησαν μόνο στο να εμποδίσουν την εγκατάστασι νέων κομμουνιστικών καθεστώτων και περιαιτέρω ι εδαφικής επεκτάσεως της Σοβιετικής ενώσεως. 

Δυστυχως ποτε τους δεν είδαν τον ψυχρο πολεμο ως μέσον απελευθερώσεως των χωρών που εγιναν υπόδουλοι της σοβιετικής ενώσεωςς μετά τον Β Παγκόσμιο πολεμο. Έτσι η δύσι δεν έκανε τίποτα στις κρίσεις που συντάραξαν την Σοβιετική ένωσι .Στο Ανατολικο Βερολίνο το 1953, 1961.Στην Ουγγαρία το 1956, Στην Τσεχοσλοβακια το 1968.Την , Πολωνια το 1980.
Κατα την διάρκεια εκείνων των χρόνων έγινε της μοδας οι διανοουμενοι και οι δημοσιογραφοι και οι πολιτικοι της κομμυνιστικη και μη αριστεράς να αποκαλουν «επιστροφή στον Ψυχρό πόλεμο» οιανδήποτε πρότασι ή ενέργειας εκ ερους της Δύσεως να αντιταχθή σ αυτές τις πολεμικές πρήξεις ή ακόμη να διακόψει οικονομική βοήθεια και στρατηγικές συμφωνίες που είχαν αποδοθει στην Σοβιετική ενωσι , τον κομουνιστικό κόσμο την δια περίοδο ..Ουτως.. ο «ψυχρος πολεμος» έγινε ενας υποτιμητικός όρος περιφρονητικός στην ιδέα της όποιας αντιστάσεις κατά τη σοβιετικής επεκτάσεως

Η συμφωνία της Γιαλτας στην Κριμαία της Ουκρανίας (4 έως 11 Φεβρουαρίου 1945) υπήρξε μια εθελουσία ήττα ένα στρατηγικό λάθος ανυπολόγιστης καταστροφής. Μιά ανεξήγητη χαριστική συμπεριφορά του Ρούσβελτ προς τον Στάλιν, στον οποίο επέτρεψε να λάβει ως δώρο ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη για να απελευθερωθεί από την φρικιαστική της υποδούλωσι μετα από 46 ολόκληρα χρόνια. Ίσως κατά μια ιστορική συγκύρια η Γιάλτα, η Κριμαία η Ουκρανία θα δώσει την εύκαιρα στην Δύσι και την Αμερική να μην επαναλάβουν το ιδιο λάθος. Όταν σήμερα η δυνατότητα της Αμερικής να εφοδιάσει τη Ευρώπη με φυσικό αέριο θα οδήγηση στην την ολοσχερή οικονομική καταστροφή της Ρωσίας και του ολοκληρωτισμού που αποπνέει ο Πουτιν και οι νοσταλγοί του Στάλιν.

Η δέσμευσι των ΗΠΑ για διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Ευρώπης σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει την παροχή αερίου στην Ουκρανία, όπως την επιβεβαίωσε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ενεργειακής Διπλωματίας Εϊμος Χόχσταϊν, http://www.kathimerini.gr/758005/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/oi-hpa-sthrizoyn-thn-ee-an-h-rwsia-diakoyei-thn-paroxh-fysikoy-aerioy

προϊδεάζουν το μέλλον, αν ο Πουτιν επιμένει να αγνοεί την λογική και να προκαλεί το δίκαιο.

commons.wikimedia.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *