Οι πιθανοί υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια και το Επικρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταρτίσει το τελικό
πρόγραμμα του κόμματος στη βάση των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ, γίνεται στη σκιά του πρώτου… αποτυχημένου προξενιού με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και των αντιδράσεων που έχει επιδείξει η Αριστερή Πλατφόρμα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και συγκεκριμένα τη σύμπραξη με πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η αρμόδια επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων έχει λάβει τις προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών.

Συγκεκριμένα στις λίστες της Κουμουνδούρου είναι η Λούκα Κατσέλη, Οδυσσέας Βουδούρης, Θόδωρος Παραστατίδης, (για τους δύο τελευταίους είχε εκφράσει ενστάσεις ο Μανώλης Γλέζος μετά τις δηλώσεις τους για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών στη διαδικασία Προεδρικής Εκλογής), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Μάρκος Μπόλαρης.

Στο τραπέζι θα πέσουν και τα ονόματα των δύο βουλευτών, προερχόμενων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, με το λαφαζανικό μπλοκ να έχει κάνει τονίσει πολλάκις την απροθυμία του να δεχθεί τις δύο βουλευτές στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής των ανοιγμάτων του Αλέξη Τσίπρα για μία ευρεία κυβερνητική εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για τους Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Κιμούλη, τον καθηγητή Κώστα Βεργόπουλο αλλά και τον Γιάννη Βαρουφάκη, με τους δύο πρώτους μάλιστα να θεωρούνται «κλειδωμένοι» από την Κουμουνδούρου.

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, από το οποίο προς ώρας έχει αποκλειστεί ο Φώτης Κουβέλης, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *