Μέρκελ: «Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα βγαίναμε όλοι…!» – Το ελληνικό πολιτικό σύστημα προτίμησε να «εκ-βιάσει» τους Έλληνες…!

Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε τη ζώνη του ευρώ, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα ακολουθούσαν την ίδια πορεία σε «μεταγενέστερο χρόνο»…
Αυτό φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη Le Monde.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε μέχρι εδώ, προτίμησε να «εκ-βιάσει» τους Έλληνες παρά να «εκβιάσει» τους Ευρωπαίους;

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, η γαλλική εφημερίδα, επικαλούμενη συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της μεταδίδει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στην Ελλάδα και στις αποφάσεις που ελήφθησαν για το μέλλον της φέρεται να είπε ότι:

«Συζητήσαμε για το αν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να την εγκαταλείψουμε σε μεταγενέστερο χρόνο».

Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, η Μέρκελ φέρεται να τόνισε ότι όσο εκείνη παραμένει καγκελάριος της Γερμανίας, θα βοηθάει όλο τον κόσμο προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν είναι βέβαια αν θα μπορούσε να πράξει ανάλογα δεύτερη φορά, εξαιτίας της αντίδρασης των Γερμανών πολιτών. «Αυτό μπορεί να εκτροχιαστεί σε κάποιο σημείο» πρόσθεσε.

Σχόλιο ..((Λ ))..

Μετά από αυτή την παραδοχή της κ. Μέρκελ δικαίως τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

Πρώτον: Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που οι Έλληνες (;) πολιτικοί, κρατούντες την τύχη του ελληνικού λαού στα χέρια τους, δεν εκβίασαν τους «συμμάχους» οι οποίοι φυσικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας εκβιάζουν;

Δεύτερον: Μήπως θα πρέπει να μας προβληματίσει επιτέλους σοβαρά το γεγονός ότι ενώΟΛΟΙ γνώριζαν πως το «κλειδί» για να μην εισέλθει η Ελλάδα σε αυτόν τον αυτοκαταστροφικό εθνικό-οικονομικό-κοινωνικό κύκλο ήταν αυτός ο «εκβιασμός» και παρά ταύτα οι Έλληνες (;) πολιτικοί δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ; Και το χειρότερο…δεν το χρησιμοποίησαν για να μην «εκβιάσουν» και συνεπώς «στεναχωρήσουν» τους Ευρωπαίους «συμμάχους»,προτιμώντας να εκ-βιάσουν ΟΛΟΙ μαζί τους Έλληνες…! Τροφή για σκέψη…!

ellinikiafipnisis.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *