Τί σημαίνει να είσαι Ελληνας…Δείτε το βίντεο

Εννέα Έλληνες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για το τί σημαίνει να είσαι Έλληνας. Θα ήταν ένα ακόμη ελληνοκεντρικό βίντεο αρχαιοελληνικού κλέους αν δεν επρόκειτο για μια προσεγμένη και συγκινητική δουλειά που έγινε λίγο έξω από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή την εκδήλωση “Coming Together In Skokie: A Celebration of Greek Culture 2013″…

Το Σκόκι είναι ένα προάστιο του Σικάγο. Που όμως δεν περιλαμβάνεται στα όρια της Πόλης των Ανέμων και αυτοπροσδιορίζεται ως «το μεγαλύτερο χωριό του κόσμου». Ο πληθυσμός του ξεπερνάει τις 60.000 κατοίκους και είναι ένα πρότυπο πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Ο δήμος του Σκόκι εξάλλου είχε πρωταγωνιστήσει τη δεκαετία του ’70 σε μια σφοδρή νομική διαμάχη με νεοναζιστικές οργανώσεις, απαγορεύοντάς τους μια αντισημιτική πορεία στα όριά του.

Το 12λεπτο βίντεο με τίτλο “What it means to be greek”, «Τί σημαίνει να είσαι Έλληνας», που προβάλλει τη σημασία της ελληνικής κουλτούρας, ταξιδεύει και συγκινεί τις τελευταίες μέρες τον κόσμο του διαδικτύου, προβάλλοντας την Ελλάδα, αλλά και υπενθυμίζοντας σε εμάς τους ίδιους αξίες που κάπου χάσαμε στην πορεία.

Το βίντεο είναι δημιουργία του Ιβαν Σίλβενμπεργκ και της Γεωργίας Ταξάκη με αφορμή την εκδήλωση “Coming Together In Skokie: A Celebration of Greek Culture 2013”.

Η εκδήλωση αποτελεί ενός προγράμματος-ομπρέλα με την επωνυμία «Coming Together In Skokie» το οποίο ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να διερευνήσει σε βάθος μια διαφορετική κουλτούρα κάθε χρόνο.

Εφέτος (2013) η γιορτή είναι αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό. Στο βίντεο εννέα Έλληνες μοιράζονται τις απόψεις τους για το τί σημαίνει Ελλάδα. Δώδεκα λεπτά γεμάτα μυρωδιές, χρώματα, γεύσεις, ήχους και μαρτυρίες που φανερώνουν την αξία της Ελλάδας ως λίκνο της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της ανοχής, ως γενέτειρα των γραμμάτων και των επιστημών, μιας χώρας που δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον σκοταδισμό.

tanea.gr – ClopYPastE.gr – ClopYandPastE.gr – ClopYandPastE.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *