Τα φυτικά λίπη “θεραπεία” για το καρκίνο του προστάτη

Καινούρια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο έδειξε ότι η κατανάλωση τροφίμων με ακόρεστα φυτικά λίπη, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το αβοκάντο μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος αφού διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι τα ακόρεστα λιπαρά συνδέονται γενικότερα με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 

“Τα καλά λιπαρά βοηθούν τους άντρες να νικήσουν το καρκίνο του προστάτη και μειώνουν τη πιθανότητα να πεθάνουν από κάποια άλλη αιτία.” σχολίασε ο Dr Stephen Freedland, ουρολόγοw στο Duke University Medical Center στο Durham της Βόρειας Καρολίνας.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν περισσότερους από 4.000 άνδρες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη στα πλαίσια μιας άλλης, μεγαλύτερης έρευνας που είχε ξεκινήσει από το 1986.
Με τη βοήθεια ερωτηματολογίου, οι επιστήμονες κατέγραψαν τις διατροφικές συνήθειες των αντρών και βρήκαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα φυτικά λίπη είχαν μέχρι και διπλάσια πιθανότητα να ξεπεράσουν τον καρκίνο.

Οι ερευνητές λένε ότι μόλις μια κουταλιά της σούπας παρθένου ελαιόλαδου σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει τη πιθανότητα θανάτου μετά από διάγνωση για καρκίνο του προστάτη κατά 30 τοις εκατό και κατά 13 τοις εκατό για οποιαδήποτε άλλο λόγο.

Η έρευνα μας υπογραμμίζει ότι οι άντρες με καρκίνο του προστάτη, και όχι μόνο, πρέπει να ακολουθούν μία διατροφή που να περιέχει σε σημαντικό βαθμό ακόρεστα λιπαρά. “, είπε ο Erin Richman, πρώτος συγγραφέας της έρευνας.

Πηγή: Adinatisma.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *