Ποντίκια στις αίθουσες των σχολών του ΟΑΕΔ

Τα ποντίκια κάνουν… παρέλαση και οι μαθητές κατάληψη. Αυτό τον τρόπο βρήκαν οι μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου να διαμαρτυρηθούν για την ολιγωρία των υπευθύνων να……

δώσουν λύσεις σε προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Σύμφωνα με το patrisnews, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι ΕΠΑΣ δεν λειτούργησαν, αφού οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη -σε πρώτη φάση- μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Μαθητές με Η1Ν1

Από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα , τέσσερις τουλάχιστον μαθητές έχουν νοήσει από τη γρίπη των χοίρων (γνωστή και ως Η1Ν1), εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο. Θορυβημένοι οι μαθητές, κι ενώ ο ιός της γρίπης βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, ζήτησαν για προληπτικούς λόγους να γίνει απολύμανση στο χώρο των Σχολών.

Ο βασικότερος όμως λόγος για τον οποίο έχουν ζητήσει να γίνει απολύμανση και μυοκτονία στον χώρο, είναι τα ποντίκια που κυκλοφορούν… ανενόχλητα, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, οι καθαρίστριες καθημερινά βρίσκουν παντού σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, μέχρι και περιττώματα τρωκτικών. Η κατάσταση αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των μαθητών, κάτι που έχει επισημανθεί και με το έγγραφο που έχει σταλεί στην Περιφέρεια από τη διεύθυνση των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Ένα έγγραφο που εστάλη -σύμφωνα με τους μαθητές- πριν από έναν μήνα και ακόμα δεν υπάρχει καμία απάντηση, πόσο μάλλον παρέμβαση.

Κατάληψη προειδοποιητικά

Οι μαθητές προχώρησαν σε προειδοποιητική κατάληψη στον χώρο των σχολών την Πέμπτη και την Παρασκευή , θέλοντας να αφυπνίσουν τους αρμόδιους να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για τον καθαρισμό και την απολύμανση του κτιρίου. Αν αυτό δεν συμβεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και πάλι στα κατάληψη διαρκείας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *