ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Οι Σκοπιανοί χτίζουν ομοίωμα της «Καμάρας» στα Σκόπια

Είχαμε ασφαλείς πληροφορίες ότι στα Σκόπια οικοδομούνται δημόσια κτίρια και μνημεία που να παραπέμπουν σε «μακεδονικό – βυζαντινό» πολιτισμό. Οι Σκοπιανοί, ως Σλάβοι και Βούλγαροι, δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό που κυριάρχησε για αιώνες στην περιοχή. Αν και τα Σκόπια υπήρξαν ελληνική πόλη στο παρελθόν, κατά το μεσαίωνα και αργότερα, στερούνται μνημείων που να……
τους δίνουν το αλλυτρωτικό «χρώμα» που επιθυμούν οι τωρινοί τους κυβερνήτες. Έτσι, σκέφθηκαν, αφού δεν έχουμε μνημεία ας φτιάξουμε μερικά. Μνημεία και δημόσια κτίρια που να μας κάνουν να μοιάζουμε με Μακεδόνες, Ρωμαίους και Βυζαντινούς.

Ο ρεπόρτερ μας ξεκίνησε για τη σλαβοβουλγαρική πόλη με μια αποστολή. Να εντοπίσει τα οικοδομήματα και να τα φωτογραφίσει. Το πρώτο, σαν έφτασε, ήταν εύκολο. Η πόλη θυμίζει εργοτάξιο. Το δεύτερο ήταν σχετικά δύσκολο, γιατί οι φωτογραφίες απαγορεύονται. Ωστόσο, για τους ρεπόρτερ του tsantiri.gr τίποτα δεν είναι απαγορευτικό.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την «Καμάρα» των Σκοπίων, ένα δημιούργημα του… «μακεδονικού» πολιτισμού και άλλα ελληνότροπα μέγαρα που κατασκευάζουν. Ακολουθεί το email του απεσταλμένου μας:

Η φωτογραφία αναπαριστά την Καμάρα στην Θεσσαλονίκη και ακριβώς δεξιά είναι η πλατεία των Σοπίων η κεντρική. Και ο δρόμος αυτός που δείχνει η φωτογραφία είναι ο κεντρικός δρόμος των Σκοπίων δίπλα ακριβώς από το μεγάλο Εμπορικό Κέντρο των Σκοπίων όπου μέσα σε αυτό υπάρχει και ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ του Βερόπουλου.
Στην πλατεία κατασκευάζουν και κτίρια με αρχαία ελληνική όψη από μπετόν αρχικά και μαρμαροκονιαμα στην συνέχεια ώστε οπτικά να μοιάζουν μαρμάρινα από πληροφορίες θα φτιάξουν τον Παρθενώνα των Σκοπίων και τα βυζαντινά της Θεσσαλονίκης. Απομένει να δούμε εάν θα χτίσουν και ομοίωμα του Λευκού Πύργου.

http://www.tsantiri.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ.. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!!!! ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ,,,, ΤΗΝ ΌΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ!!!! ΡΕΜΑΛΙΑ!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΝ UNESCO ΓΙΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ!!

  ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ!!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΩΡΑΙΑ! ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
  ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θ'ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.
  KURAC

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *