Περιφερειάρχης αντιμέτωπος με ποινή καταδίκης εως είκοσι μήνες….

Στη γειτονική Ιταλία ο περιφερειάρχης της Απουλίας και επικεφαλής του κόμματος Αριστερά κι Ελευθερία, Νίκι Βέντολα, κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας από την εισαγγελία του Μπάρι.

Η υπόθεση αφορά τον διορισμό …
αρχίατρου στο δημόσιο νοσοκομείο Σαν Πάολο. Ο διορισθείς φέρεται να ευνοήθηκε από τον Βέντολα, σε συνεργασία με
την επικεφαλής του τοπικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, Λέα Κοζεντίνο.

Πριν από τρία χρόνια ο Βέντολα ίδρυσε το “Κόμμα της Αριστεράς και της Οικολογίας” που αποτελεί συνένωση μικρότερων σχηματισμών. Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν ένα ποσοστό της τάξης του 6%.

Πέρα και πάνω από όλα αυτά ο 54χρονος Νίκι Βέντολα θεωρείται ένας από τους πλέον χαρισματικούς πολιτικούς της Ιταλίας – σε βαθμό που ο τύπος τον αποκαλεί “ο ιταλός Ομπάμα”. Και σε λίγους μήνες ίσως να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της.

«Αν καταδικαστώ θα εγκαταλείψω την δημόσια ζωή, περιμένω με ηρεμία την απόφαση διότι γνωρίζω ότι δεν φέρω καμία απολύτως ευθύνη», δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός, ο οποίος, ως σήμερα, συμμετείχε στην κούρσα για το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού του κόμματος.

Η ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης αναμένεται να ανακοινωθεί την 31η Οκτωβρίου. Σε περίπτωση καταδίκης του ο Βέντολα αντιμετωπίζει ποινή είκοσι μηνών φυλάκισης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *