Νέο χαράτσι…

Απαλλαγή θα υπάρχει, αλλά ποιους θα αφορά; Το ερώτημα αυτό μένει να απαντηθεί της επόμενες μέρες σε ό,τι αφορά στον νέο φόρο ακινήτων, όμως όλα δείχνουν ότι…

για να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης των 2,9 δισ. οι εξαιρέσεις από το φόρο θα είναι ελάχιστες. Μέσα στις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τον νέο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να μπει σε διαβούλευση…

Δεν θα πληρώνουν όμως παρά μόνο ελάχιστοι και με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία. Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων. Το εάν θα υπάρξουν ή όχι εξαιρέσεις για τα φτωχά νοικοκυριά θα εξαρτηθεί από το εάν και κατά πόσο … βγαίνει ο λογαριασμός.

Εάν δηλαδή εξασφαλίζονται τα έσοδα που απαιτεί η τρόικα. Αυτό θα σημάνει πως άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι. 

Αυτό που μελετάται είναι αυτή τη στιγμή να μην υπάρξουν εξαιρέσεις, αλλά διευκολύνσεις, όπως περισσότερες δόσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *