Διαψεύδετε “το Ποντίκι ” από τον Γ.Κασιμάτη

Στο φύλλο της Εφημερίδας σας υπ’ αριθμ. 1664/14.7.2011., στη σελ. 15 και στο δημοσίευμα με τίτλο: «Νέο κόμμα από ΠΑΣΟΚογενείς…», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι: «… ένα νέο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκεται στα σκαριά, με αντιμνημονιακό χαρακτήρα και βασικό κορμό ΠΑΣΟΚογενείς και σοσιαλιστικές δυνάμεις…» και ότι: «…σήμερα (σημ.:14.7.11) πραγματοποιείται η λεγόμενη “Συνάντηση των 8”, οι οποίοι πρωτοστατούν στη δημιουργία του νέου κομματικού φορέα». Μεταξύ των οκτώ ονομάτων που συμμετέχουν στην εν λόγω ομάδα, αναφέρεται και το δικό μου. Όσον αφορά στη δική μου συμμετοχή, η πληροφορία αυτή, που περιήλθε σε…..
μένα στα Κύθηρα μόλις χθες από την ανάγνωση της εφημερίδας σας, δεν είναι αληθής. Για τα λοιπά πρόσωπα δε γνωρίζω τίποτε. Θα ήθελα, όμως, επιπροσθέτως να σας παρακαλέσω να περιλάβετε σ’ αυτή τη διάψευση και την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως, με τον αγώνα, τον οποίο άρχισα στις αρχές Ιουνίου του 2010, εναντίον των δανειακών συμφωνιών (του λεγόμενου «Μνημονίου»), που υπέγραψε πέρυσι το Μάιο η Κυβέρνηση, θέλησα, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, να θέσω στη διάθεση του Ελληνικού Λαού τις γνώσεις μου για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα του επονείδιστου δανεισμού της Ελλάδας. Αποκλειστικός και μοναδικός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν και είναι να συμβάλω με τις μικρές μου δυνάμεις στη σωστή πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων –κάτι που παραλείπεται συστηματικά από το επίσημο κράτος και από τα μεγάλα ΜΜΕ- για τους παράνομους, επονείδιστους και πρωτοφανείς όρους που επέβαλαν στη χώρα μας οι εν λόγω συμβάσεις. Οι όροι αυτοί δεσμεύουν ολοκληρωτικά την εθνική κυριαρχία και το σύνολο της εθνικής περιουσίας, παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προκαλούν συστηματικά την εξαθλίωση των οικονομικά αδυνάτων και την οικονομική εξάρθρωση του μεσαίου κοινωνικού και του όλου εθνικού χώρου.

Η προσπάθεια της σωστής ενημέρωσης αποβλέπει στη δημιουργία υψηλής συνείδησης ευθύνης των Ελλήνων πολιτών, ώστε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας τα πολιτικά δικαιώματα που του παρέχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να αντισταθεί ειρηνικά, αλλά και αποτελεσματικά, κατά της πολιτικής των μεγάλων κέντρων της απάνθρωπης οικονομικής εξουσίας και αυτών που τα υπηρετούν και, παράλληλα, να γεννήσει μέσα από τα σπλάχνα του και να εκθρέψει την πολιτική σκέψη, το πολιτικό φρόνημα και τις προσωπικότητες της πολιτικής που θα απελευθερώσουν τη χώρα μας από τα δεσμά που του επέβαλαν και του επιβάλλουν.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, η προσπάθειά μου δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, ούτε στη συμμετοχή μου σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα. Αυτά σήμερα, όπως και σε κάθε μεγάλη πολιτική κρίση, τα εγκυμονεί ο Ελληνικός Λαός. Αυτό έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο εμπνευστής και ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο έχω την τιμή να συνεργάζομαι στους αγώνες της Κίνησης από την ίδρυσή της, στην 1 Δεκεμβρίου του 2010».

Κύθηρα, 15 Ιουλίου 2011
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιώργος Κασιμάτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *