Γ. Ορφανός: Ο ΠΑΟΚ Έχει Ήδη Μπει Στη Ρύθμιση Χρεών

Η είδηση είναι, ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη υπαχθεί στο Νόμο Ορφανού για τα χρέη του που εκκρεμούν στα δικαστήρια, έχει ήδη ρυθμίσει κάποιες τελεσίδικες οφειλές και περιμένει τις υπόλοιπες αποφάσεις από την εκκρεμοδικία που υπάρχει, προκειμένου να ισχύσει εκείνη η ρύθμιση, κι ενώ στο μεταξύ διαπραγματεύεται με το Υπουργείο οικονομικών, για……
καλύτερα αποτελέσματα.

Στην ουσία δηλαδή, ο ΠΑΟΚ αμφισβητώντας τα χρέη κερδίζει χρόνο, έχει εξασφαλίσει τη ρύθμιση σε περίπτωση που οι αποφάσεις λογικά θα είναι σε βάρος του μιας και πρόκειται για μη καταβολή ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών υπηρεσιών και διαπραγματεύεται για να μειώσει το ποσό, αλλά ταυτόχρονα συσσωρεύει τμηματικά για το μέλλον, τις δόσεις που θα πλήρωνε στο μεταξύ.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από το ρεπορτάζ που έκανε ο Μπαλαδόρος, με αφορμή όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση της Κυριακής, που δεν ήταν σαφή και ξεκάθαρα γι΄ αυτό και δημιούργησαν τεράστια ερωτηματικά. Και είναι λογικό, αφού ως τώρα, κανείς δεν ήξερε, διότι από τον ΠΑΟΚ δεν το είχαν επικοινωνήσει, ότι η ΠΑΕ έχει υπαχθεί στη ρύθμιση Ορφανού.

Ο Μπαλαδόρος πήρε θέση χθες μετά τη γ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και με αφορμή όσα είπε ο Ανδρέας Μανδρίνος σχετικά με τα χρέη του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή, η ΠΑΕ ΘΑ υπαχθεί στο νόμο Ορφανού μόλις τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις της στα δικαστήρια και σε περίπτωση που οι αποφάσεις είναι σε βάρος της.

Γράψαμε ότι καμία ΠΑΕ δεν μπορεί εκ των υστέρων να μπει σε αυτό το νόμο, καθώς η προθεσμία έχει εκπνεύσει, άρα από τον ΠΑΟΚ δεν πληροφορούν σωστά, όταν λένε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Διότι διαφορετικά, θα μπορούσε ο κάθε ένας να κάνει ό,τι θέλει και ο νόμος θα ήταν σουρωτήρι.

Ακριβώς γι΄ αυτό το θέμα, ο «Μπαλαδόρος» απευθύνθηκε σήμερα στο Γιώργο Ορφανό, σχετικά με το νόμο που ο ίδιος είχε δημιουργήσει και καταθέσει στη βουλή, για τη ρύθμιση των χρεών των ομάδων.

Εν προκειμένω, επικοινωνήσαμε μαζί του, για να πάρουμε μια έγκυρη απάντηση για το αν μια ομάδα δικαιούται να μπει τώρα στο νόμο που αυτός είχε θεσπίσει, ή όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις της στα δικαστήρια και για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, ήταν ξεκάθαρος: «Καμία ομάδα δεν μπορεί πλέον να υπαχθεί σε αυτό το νόμο, καθώς η προθεσμία έχει παρέλθει» είπε ο κ. Ορφανός.

Με τον ΠΑΟΚ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς έχει ήδη υπαχθεί στο νόμο για περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ τελεσίδικες αποφάσεις. Το ίδιο θα γίνει και για τα υπόλοιπα ποσά που θα βγάλει όταν και εάν βγάλει το δικαστήριο» τόνισε ο Υπουργός κι εξήγησε:

«Με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει τότε εφάπαξ, το ποσό που θα αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα που θα έχει παρέλθει από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι τις τελεσίδικες αποφάσεις και που θ΄ αντιστοιχεί στις δόσεις που θα πλήρωνε αν αναγνώριζε τις οφειλές εξαρχής και δεν τις αμφισβητούσε δικαστικά».

Από την τοποθέτηση του Υπουργού προκύπτει κάτι που ουδείς γνώριζε. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση και απλά μετέθεσε το χρονικό διάστημα της αποπληρωμής, για όταν θα βγουν οι αποφάσεις (υπάρχουν αρκετές προσφυγές) από το δικαστήριο. Και αυτό, διότι μέχρι τώρα, ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν υπέγραψε για να μπει στη ρύθμιση, παρά μόνο για λίγα τελεσίδικα χρέη, περί το ένα εκατομμύριο.

http://baladoros.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *