Το Βερολίνο, σαν να επιδιώκει τη δικαίωση του Ουίνστον Τσόρτσιλ!…

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προαναγγέλλοντας το ναυάγιο του Eurogroup: «Λυπάμαι για τους Ελληνες. Η νέα κυβέρνηση συμπεριφέρεται ανεύθυνα»…

Michael Wolffsohn, Γερμανός καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου: «Ο Ελληνικός λαός είναι ηλίθιος».
Η επιτομή του θράσους, της επιθετικότητας και της μοχθηρίας από τους «υπεύθυνους» και «έξυπνους» εκπροσώπους του Δ΄(οικονομικού) Ράιχ, που σήμερα, με άλλο πρόσωπο, σκορπάει τη ΦΡΙΚΗ στους λαούς της Ευρώπης! Σαν να επιδιώκουν τη δικαίωση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που είχε πει ότι: «η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί».
Ωστόσο, το ακριβές στίγμα του Βερολίνου δίνει ο γνωστός νομπελίστας, Πολ Κρούγκμαν: «Υποθέτω ότι είναι πιθανό να είναι απλώς ανόητοι – ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010, και αυτό το είδος εκβιασμού δεν περνά. Εναλλακτικά, και μάλλον πιθανότερα, αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στα άκρα. Αντί να κάνουν έστω και λίγο πίσω, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να εξαναγκάζεται σε έξοδο από το ευρώ, με την υποτιθέμενη οικονομική συντριβή να αποτελεί ένα μάθημα για όποιον άλλον τολμήσει να απαιτήσει ανακούφιση. Αυτό είναι, προσπαθούν να επιβάλουν μια οικονομική εκδοχή της «Καρχιδονιακής ειρήνης», που η Γαλλία επέβαλε στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη σύνεσης είναι εκπληκτική και τρομακτική».
Εκβιάζουν οι αναίσχυντοι, εκτελώντας εν ψυχρώ το Ευρωπαικό κεκτημένο. Σύρουν τη Δημοκρατία στο απόσπασμα, επιμένοντας να αναγορεύσουν την Ελλάδα σε «υπόδειγμα» αποικίας χρέους.
Καταξευτιλίζουν και καταδικάζουν τον Ελληνικό λαό επειδή τόλμησε, δια της ψήφου του, να αντισταθεί στα ολέθρια σχέδιά τους.
Ουδείς αμφιβάλλει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Η Ελληνική κυβέρνηση δίνει κρίσιμη μάχη στις Βρυξέλλες, για να σταματήσει ο παραλογισμός του Μνημονίου, που συνθλίβει την Ελλάδα.
Δεν κιοτεύουμε, όσο κι αν επιμένουν οι ασύδοτοι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής, που καλλιεργούν, ξεδιάντροπα, κλίμα φόβου και ηττοπάθειας στην κοινωνία.
Κι αυτό, όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα, θα επιτείνεται όσο καθυστερεί να ξεκινήσει η επιχείρηση εξάρθρωσης της πέμπτης φάλαγγας της Τρόικας, στο εσωτερικό της χώρας, που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.
Ταυτόχρονα, αναζητούμε πίσω από το πυκνό σκοτάδι της μαύρης προπαγάνδας, ανάσες αισιοδοξίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Τάιμς της Νέας Υόρκης: «Επαναδιαπραγματευτείτε τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλιώς διακινδυνεύετε μια αμοιβαία ολοκληρωτική καταστροφή!»
Bloomberg: «Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί».
Λούκα Κατσέλη (με την τεράστια εμπειρία σκληρών διαπραγματεύσεων σε διεθνές επίπεδο): «Πριν καταλήξουμε σε έντιμο συμβιβασμό θα υπάρξει σκλήρυνση της στάσης των δανειστών».
El Publico (επικαλούμενη στοιχεία από μελέτες έγκριτων Ισπανών ιστορικών κι οικονομολόγων): «Το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας ξεπερνά όσα ζητούν οι Μέρκελ και ΕΕ από την Αθήνα».

Γράφει ο Μαγια

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *