«Θα είναι δύσκολο σε άδειο γήπεδο»

«Θα είναι δύσκολο να παίξουμε σε άδειο γήπεδο», σχολιάζει ο Τζέιμς Γκιστ για το σημερινό ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ!

«Έχουμε συνηθίσει στα ντέρμπι να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, να προετοιμάζουμε…

το μυαλό μας για να παίξουμε σε γεμάτα γήπεδα και τώρα προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο, στο οποίο θα ακούγονται τα πάντα», εξηγεί ο 27χρόνος Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού στο pamesports.gr και προσθέτει σχετικά: «Οι παίκτες μεταξύ μας θα ακούμε τις ομιλίες μας, ακόμη και τις ανάσες μας, αλλά αυτή θα είναι η πραγματικότητα».

Ο Γκιστ, επίσης, επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι δεν θα καθορίσει την σεζόν, γι’ αυτό και η πίεση δεν θα είναι τόσο μεγάλη. «Ασφαλώς η νίκη είναι ο στόχος, γιατί η νοοτροπία του Παναθηναϊκού είναι συνυφασμένη με την νίκη», τονίζει ο 27χρόνος Αμερικανός φόργουορντ, που την περασμένη σεζόν άλλαξε την εικόνα των «πρασίνων» με την ένταξη του στο ρόστερ στην διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς προερχόμενος από την Μάλαγα.

«Την νέα σεζόν θα είμαι σίγουρα καλύτερος γιατί γνωρίζω το σύστημα, τον κόουτς και τους περισσότερους παίκτες», δηλώνει για την δική του απόδοση ο Γκιστ και σχολιάζει για τον Παναθηναϊκό ότι: «Φέτος έχουμε περισσότερα «όπλα» και εμπειρία και οι αντίπαλοι πρέπει να μας σέβονται».

«Θέλουμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ και να κατακτήσουμε πάλι τους τίτλους του ελληνικού Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, αλλά όλοι αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν επειδή απλά το επιθυμούμε»,σημειώνει ο Αμερικανός φόργουορντ για τους στόχους του «εξάστερου» την φετινή σεζόν και εξηγεί πως:«Χρειάζεται χρόνος και σκληρή δουλειά».

Ο Γκιστ, επίσης, χαρακτηρίζει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως τους καλύτερους που έχει συναντήσει στην καριέρα του.

Αρχικά ρωτήσαμε τον Αμερικανό φόργουορντ εάν είναι πιο εύκολη η κατάσταση για εκείνον στην φετινή σεζόν, στην οποία άρχισε προετοιμασία με τους «πράσινους», σε σχέση με την προηγούμενη, που εντάχθηκε στην ομάδα κατά την διάρκεια της περιόδου. «Είναι σίγουρα πιο εύκολο, γνωρίζω το σύστημα εδώ, τον κόουτς και τους περισσότερους παίκτες από την περασμένη σεζόν», ήταν η απάντηση του Γκιστ. «Είναι πολύ πιο εύκολο από την περασμένη σεζόν, που ήρθα στα μέσα της χρονιάς και έπρεπε να τα μάθω όλα γρήγορα. Με βοηθά σίγουρα και είναι πιο εύκολο ότι ήμουν από την αρχή της προετοιμασίας με την ομάδα».

– Πέρυσι ήσουν εντυπωσιακός και έδωσες μεγάλη βοήθεια στην ομάδα παρά το γεγονός ότι ήρθες στον Παναθηναϊκό κατά την διάρκεια της σεζόν. Την φετινή σεζόν θα είσαι καλύτερος;

«Σίγουρα καλύτερος. Είμαι ενθουσιασμένος για την φετινή σεζόν. Δούλεψα και ατομικά το περασμένο καλοκαίρι για να βελτιωθώ, δουλέψαμε σκληρά όλοι μαζί και τα νέα παιδιά, που ήρθαν στην ομάδα είναι πολύ καλοί παίκτες και σπουδαίοι χαρακτήρες».

– Είναι η μεγάλη ευκαιρία τις καριέρας σου ο Παναθηναϊκός;

«Είναι η μεγάλη ευκαιρία της καριέρας μου, όπως και για κάθε παίκτη. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έχει έξι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η νοοτροπία εδώ είναι συνυφασμένη με την νίκη. Το να είσαι σε μια τέτοια ομάδα είναι σίγουρα μια πολύ καλή κατάσταση. Πέρυσι ήμασταν δύο κατοχές πριν το Φάιναλ Φορ. Νομίζω ότι θα έχουμε στόχο να επιστρέψουμε στο Φάιναλ Φορ την φετινή σεζόν».

– Άλλαξε το παιχνίδι σου στον Παναθηναϊκό;

«Όχι, εγώ κάνω πάντα ότι θέλει ο προπονητής. Εάν ο κόουτς θέλει να παίζω μόνο άμυνα, αυτό κάνω. Εάν ο προπονητής θέλει ριμπάουντ και σκριν, αυτά θα κάνω. Κάνω ότι ζητάει ο κόουτς για να βοηθήσω την ομάδα. Νομίζω ότι ο κόουτς Πεδουλάκης δεν θα με χρησιμοποιεί όπως την περασμένη σεζόν, γιατί φέτος έχουμε περισσότερους παίκτες και θα μου αφαιρεθεί η πίεση να κάνω τα πάντα. Από την άλλη πλευρά είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα, ότι χρειάζεται και σχεδιάζει η ομάδα».

– Ποιές είναι οι διαφορές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά;

«Έχουμε περισσότερους αποτελεσματικούς, ενεργούς παίκτες. Και πέρυσι είχαμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά στην διάρκεια της σεζόν δεν έπαιζαν όλοι και ίσως αυτό να μας… πλήγωσε λίγο. Φέτος έχουμε περισσότερους παίκτες, περισσότερα «όπλα», εμπειρία με τις επιστροφές των Αντώνη Φώτση, Μάικ Μπατίστ και όλοι πρέπει να μας σέβονται. Έχουμε δύο σπουδαία νέα παιδιά τους Παππά, Γιάνκοβιτς, που μας ανεβάζουν στο κορυφαίο επίπεδο και είναι στο χέρι μας να μείνουμε εκεί».

– Θα υπάρχουν διαφορές στο στυλ παιχνιδιού;

«Όχι, το στυλ θα είναι το ίδιο, ίσως η δυναμική να είναι διαφορετική. Η άμυνα είναι τα πάντα. Το όνομα του παιχνιδιού είναι η νίκη. Για να νικήσεις πρέπει να σκοράρεις, αλλά η άμυνα μας είναι εξαιρετική και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό».

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους οπαδούς του Παναθηναϊκού για την νέα σεζόν;

«Η υποστήριξη που μας δίνουν είναι το παν. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας. Η «Θύρα 13» είναι οι κορυφαίοι οπαδοί ομάδας που έχω αγωνιστεί. Το να ακούμε τις φωνές του είναι καταπληκτικό και μας δίνει ενέργεια να νικάμε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη τους».

– Ποιες είναι οι προσδοκίες για την καινούργια αγωνιστική χρονιά;

«Τώρα στοχεύουμε στην αρχή της σεζόν. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Για την ώρα οι στόχοι είναι το ντέρμπι και η πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας από την καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλο και μετά βλέπουμε».

– Είστε, όμως, Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας και μείνατε εκτός Φάιναλ Φορ για μια νίκη…

«Έχουμε την ίδια νοοτροπία, τους ίδιους στόχους. Θέλουμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ και να κατακτήσουμε πάλι τους τίτλους του ελληνικού Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Αλλά όλοι αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν επειδή απλά το θέλουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Χρειάζεται χρόνος, σκληρή δουλειά και έχουμε μπροστά μας μια σεζόν, συνεπώς πρέπει να συγκεντρωθούμε στους αγώνες που έχουμε τώρα μπροστά μας».

– Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι περίεργο. Πολύ νωρίς στην σεζόν και χωρίς θεατές στις εξέδρες…

«Θα είναι σίγουρα σκληρό. Το περιβάλλον θα είναι διαφορετικό χωρίς θεατές. Θα παίξουμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και σε τέτοιο επίπεδο θα είναι δύσκολο να παίξουμε χωρίς θεατές. Έχουμε συνηθίσει στα ντέρμπι να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, να προετοιμάζουμε το μυαλό μας για να παίξουμε σε γεμάτα γήπεδα και τώρα προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο, στο οποίο θα ακούγονται τα πάντα. Οι παίκτες μεταξύ μας θα ακούμε τις ομιλίες μας, ακόμη και τις ανάσες μας, αλλά αυτή θα είναι η πραγματικότητα».

– Είναι και πολύ νωρίς στην σεζόν το ντέρμπι.

«Είναι πολύ νωρίς, αλλά αυτό ισχύει και για τους δύο αντιπάλους. Ίσως, όμως, να είναι πιο εύκολο γιατί ένας αγώνας δεν θα καθορίσει την σεζόν, ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για μας. Θέλουμε, ασφαλώς, να νικήσουμε γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι σημαντική νίκη για το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς, αλλά την ίδια στιγμή όπως είπα ένας αγώνας δεν θα καθορίσει ολόκληρη την σεζόν, γι’ αυτό δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη πίεση. Ασφαλώς η νίκη είναι ο στόχος».

pamesports.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *