Αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για αγορά όπλων

Αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση όπλων, ιδιαίτερα κυνηγετικών, καταγράψαμε στο πλαίσιο ρεπορτάζ, όταν επισκεφθήκαμε οπλοπωλεία της Καλαμάτας προκειμένου να δούμε…

αν έχουν «ανέβει» οι πωλήσεις λόγω των συνεχόμενων περιστατικών παραβατικότητας.

Από το ρεπορτάζ προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία, καθώς τα κυνηγετικά είναι πιο εύκολο να αποκτηθούν σε σχέση με τα πιστόλια ή τα περίστροφα, για τα οποία απαιτείται άδεια οπλοφορίας.
Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των ενδιαφερομένων ξεκινά από την ενηλικίωση και ξεπερνά τα 80, με τα άτομα σε ηλικία λίγο μεγαλύτερη των 45 να είναι εκείνα που ζητούν πιο πολλές πληροφορίες.
Οι περισσότεροι είναι κάτοικοι αγροτικών περιοχών και λιγότεροι των αστικών, ενώ, όπως μας ανέφεραν, το ενδιαφέρον προέκυψε τα τελευταία τρία χρόνια και συνεχώς αυξάνεται.

Σωτ. Αλοίμονος
Λίγες πωλήσεις και περισσότερες ερωτήσεις έχει καταγράψει ο κ. Σωτ. Αλοίμονος, σημειώνοντας ότι όσοι απευθύνονται σε αυτόν θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα κυνηγετικά όπλα, που είναι ευκολότερο να αποκτηθούν, σε σχέση με τα πιστόλια, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που ζητούν λεπτομέρειες για να βελτιώσουν την άμυνά τους στο σπίτι.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως εντονότερο ενδιαφέρον εκφράζουν άτομα άνω των 45 ετών, που κατοικούν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην υπόλοιπη Μεσσηνία, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία που θέλησε να μάθει για όπλο ήταν ηλικίας 75 ετών.
Όσο για το κόστος για την αγορά ενός όπλου, ξεκινά από τα 200 ευρώ.

Κώστας Γιαννουλάκης
Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και έντονες ερωτήσεις για διάφορους τρόπους άμυνας, ανέφερε ο κ. Κώστας Γιαννουλάκης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται, κυρίως, στην αγορά κυνηγετικού όπλου, αφού είναι πιο εύκολο να αποκτηθεί, σε αντίθεση με την αγορά πιστολιού, μιας και χρειάζεται άδεια οπλοφορίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να μάθουν και για τα κυνηγετικά όπλα αλλά και για τα όπλα προστασίας, ενώ προέρχονται τόσο από διάφορες πόλεις της Μεσσηνίας όσο και από αγροτικές περιοχές.
Θα πρέπει, επίσης, να καταγραφεί ότι το ενδιαφέρον αρχίζει να εκδηλώνεται από την ηλικία των 18 ετών και πάνω, με έμφαση στους μεγαλύτερους, και είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ρωτήσει ακόμη και άτομα άνω των 80 ετών.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλάκη, το ενδιαφέρον για την αγορά όπλου έχει αυξηθεί έντονα την τελευταία τριετία. Ζητώντας να μάθουμε αν το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε το ενδιαφέρον από πλευράς κατοίκων της Μεσσήνης, ανέφερε πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν κάτοικοι της Τριφυλίας, που μάλλον αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα.
Αν κάποιος θελήσει να αγοράσει κυνηγετικό όπλο, οι τιμές ξεκινούν από 200 και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, ενώ αν έχει άδεια οπλοφορίας και θελήσει να αγοράσει πιστόλι, θα πρέπει να δαπανήσει από 300 ευρώ και πάνω, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 700 με 800 ευρώ για τα καλύτερα της αγοράς.

Διαμαντής Μπέκος
Σταθερή κίνηση, όπως και πέρσι, έχει εντοπίσει ο κ. Διαμαντής Μπέκος. Όσοι έρχονται, ζητούν να μάθουν για τα κυνηγετικά, χωρίς όμως να λένε σε τι θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν (κυνήγι ή άμυνα).
Οι τιμές ξεκινούν από 500 ευρώ και φθάνουν έως 2.000 ευρώ, με το μέσο όρο των αγορών να κυμαίνεται σε όπλα αξίας 1.000 ευρώ περίπου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *