Οι δύο μυστικές δημοσκοπήσεις που έτρεψαν σε φυγή τους τζογαδόρους του Χρηματιστηρίου

Δύο μυστικές δημοσκοπήσεις, ξένων πρεσβειών,  που δημοσιοποίηθηκαν χθες μια που διενεργήθηκε για λογαριασμό πρεσβείας μεγάλης (όχι δυτικής) χώρας και μία δεύτερη δημοσκόπηση πρεσβείας δυτικής χώρας (μέλους της ΕΕ) που διέρρευσε σε ένα συγκεκριμένο hedge fund, το οποίο έχει ηγετικό ρόλο στο
ελληνικό χρηματιστήριο ήταν οι βασικές αιτίες της χθεσινής κατάρρευσης της αγοράς πωλήσεων, η οποία πάντως δεν δείχνει να συνεχίζεται σήμερα.

Βέβαια πρέπει να έχουμε υπ’όψιν μας ότι δεν μιλάμε για μία “κανονική” κεφαλαιαγορά, αλλά περισσότερο για ένα μια “αρένα”, όπου παίζει μια στενή ομάδα τζογαδόρικων και “πειρατικών” funds τα οποία ουδόλως έχουν σχέση με την πραγματική εικόνα της οικονομίας και με πολύ μικρό όγκο συναλλαγών η αγορά άγεται και φέρεται.

Μία αγορά που κανονικά δεν έχει καμία σχέση με τιυς ουσιαστικές οικονομικές-πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή η πτώση ή η άνοδός της δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και δεν αφορά κανέναν πλην των χρηματιστηριακών γραφείων και αυτών που κάνουν τά γνωστά παιχνίδια.

Πάντως στην παρούσα φάση αποτυπώνει με ακρίβεια το επερχόμενο αποτέλεσμα αφού λογικό είναι κάποιοι “πειρατές” να ξεπουλάνε.

Σημερα ξεκίνησε στο -1% αλλά περιρίστηκε κάτω από -0,50% μέχρι πριν λίγο.

Επίσης χθες βυθίστηκαν και οι τιμές των δεκαετών και πενταετών ομολόγων προκαλώντας την φυγή μεγάλης μερίδας επενδυτών που τα είχαν επιλέξει τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα spreads και οι αποδόσεις εκτινάχθηκαν σε επίπεδα που είχαμε μήνες να δούμε αποδεικνύοντας την θνησιμοτητα του δήθεων succes story.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην δεύτερη μυστική δημοσκόπηση η οποία καταγράφει διαφορά ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ της τάξης του % και τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 2,5% ακόμα και του αθροίσματος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 24%, η ΝΔ στο 16% και το ΠΑΣΟΚ στο 5,5%

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και σε αυτή την δημοσκόπηση εμφανίζεται “σε απόσταση βολής” από τη ΝΔ, καθώς στη εκτίμηση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 12%.

Χωρίς να γνωρίζουμε τα ποιοτικά στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης θα τονίσουμε την πεποίθησή mας ότι βάσει της γενικότερης εικόνας που έχουμε υπ’όψιν μας η διαφορά μεταξύ ΝΔ και Λαϊκού Συνδέσμου θα είναι πολύ μικρότερη από την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με ενδεχόμενη πιθανή ανατροπή στην δεύτερη θέση!

Αν και όπως σημείωνε χθες πολύ έγκυρο στέλεχος εταιρείας ερευνών με το οποίο επικοινωνήσαμε για να μας κάνει εκτίμηση της δημοσκόπησης που έφερε το defencenet.gr στο φως της δημοσιότητας “Και 5 και 7 μονάδες κάτω από τη ΝΔ να είναι η επίδοση του Λαϊκού Συνδέσμου, πρόκειται για τεράστια επιτυχία της ακροδεξιάς και απαρχή εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς στην Ελλάδα”.

Το πώς θα εξελιχθεί η μάχη των ευρωεκλογών θα αρχίσει να φαίνεται φανεί την ερχόμενη Κυριακή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τυχόν είσοδος του Η.Κασιδιάρη στον β’ γύρο στο δήμο της Αθήνας και ένα ποσοστό άνω του 10% στην περιφέρεια Αττικής για τον Η.Παναγιώταρο θα είναι μεγάλες νίκες για το εθνικιστικό κόμμα.

Περιφέρειες-δείκτες είναι και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων και βέβαια η Πελοπόννησος. Αν σε αυτές καταγραφούν μεσοσταθμικά ποσοστά άνω του 10% για τον Λαϊκό Σύνδεσμο, όλα είναι ανοικτά για την δεύτερη θέσης στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *