Ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα είναι ο Σαμαράς! Ποιος το λέει;

Ο Γιάννης Λούλης, στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή ξεσπαθώνει με άρθρο του κατά την τακτικής που ακολουθεί η ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η
ακολουθούμενη πολιτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο του Α. Τσίπρα.
Ο πολιτικός αναλυτής, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας με το άρθρο του στο “Έθνος” κατηγορεί τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ για προσπάθεια διαιώνισης του λόγου ύπαρξής της σε βάρος όμως του κόμματος δημιουργώντας μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τέλμα και παρακμή στην παράταξη δίνοντας μια πρώτης τάξης ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλώσει τον μεσαίο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λούλης είχε τον τίτλο του… στρατηγού του μεσαίου χώρου κατά την διάρκεια της προεδρίας Καραμανλή με τη ΝΔ να επικρατεί επί σχεδόν μια δεκαετία στον χώρο αυτό…

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Λούλη:

Ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα

Σήμερα συνέρχεται, ύστερα από αναβολή, η ΚΟ της ΝΔ. Η όλη διαδικασία βρίσκεται βέβαια στο περιθώριο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Η ΝΔ, με τη σημερινή της μορφή, αποτελεί υποσημείωση του πολιτικού τοπίου και ελάχιστοι ασχολούνται μαζί της. Η ωμή πραγματικότητα είναι πως η ηγετική της ομάδα έχει κλείσει ουσιαστικά τον κύκλο της. Είτε κατορθώσει να γαντζωθεί στην καρέκλα της είτε δεν το καταφέρει. Είναι, όπως θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες, «άσχετη» (irrelevant) με τις πολιτικές εξελίξεις.

Η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ προσπαθεί να διαιωνίσει τον λόγο ύπαρξής της επικαλούμενη τις εύθραυστες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα. Μέσα στις τόσες ψευδαισθήσεις του τελευταίου διαστήματος, που καλλιεργούσε στον γυάλινο κόσμο της, έχει προσθέσει και άλλη μία: την οπτασία της «αριστερής παρένθεσης»! Αυτή η προσδοκία επισείεται ως ανάγκη για να βασιλεύσουν η ακινησία και το τέλμα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στόχος είναι να συντηρηθούν τα αδιέξοδα ενός ηγετικού status quo, που χρεοκόπησε στρατηγικά και πολιτικά. Ομως οι εύθραυστες συγκυρίες για τη χώρα απαιτούν μια μεταμορφωμένη, αξιόπιστη και χρήσιμη αξιωματική αντιπολίτευση. Οχι μια αντιπολίτευση στη νιρβάνα τέλματος και παρακμής. Φυσικά, όλες οι εσωκομματικές αλλαγές για ένα διάστημα φέρνουν «εσωστρέφεια». Αυτή ακριβώς τη διαδικασία χρειάζεται η ΝΔ. Αποτελεί ελπίδα και ανάσα για την ίδια. Οχι απειλή. Το τελευταίο που χρειάζεται η ΝΔ, αντιθέτως, είναι η σημερινή απονέκρωσή της.

Το ταρακούνημα στη ΝΔ πρέπει να έχει ως κεντρικό στόχο να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική. Το άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, που άλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί μονόδρομο για τη ΝΔ. Ομως αυτή τη στρατηγική δεν μπορεί να την υλοποιήσει η σημερινή ηγετική της ομάδα με τις υπερδεξιές ροπές και ακροδεξιές συμμαχίες της. Τούτο δεν είναι στη «φύση» της. Πολιτικά και ιδεολογικά. Η σημερινή ΝΔ, στο ναδίρ πλέον της απήχησής της όλων των εποχών, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκαταστρεφόταν, δύσκολα θα μπορούσε να το εκμεταλλευθεί. Παράλληλα, ο Τσίπρας έχει αποδείξει πως είναι ικανότατος αντίπαλος. Ενώ η εδραίωση της κυριαρχίας του σε βάθος χρόνου δεν θα μπορούσε να βρει έναν πιο πολύτιμο σύμμαχο από τη σαμαρική ΝΔ!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *