Οι …τρεις επιστολές!!

Κε Διευθυντα,
Κάποτε ,ένας άπειρος νέος πολιτικός που ανελάμβανε το υπουργείο οικονομικών,γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα συναντούσε ,ζήτησε τη βοήθεια απο ενα παλιό πεπειραμένο πολιτικό τον οποίο παρακάλεσε να τον συμβουλεύσει τι θα πρέπει να κάνει κάθε φορά που θα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πως δηλαδή θα μπορούσε να αποφύγει την οργή των πολιτών για τα λάθη του! Πρόθυμος να….
τον βοηθήσει, ο παλιός πολιτικός,του παρέδωσε τρεις φακέλους που περιείχαν τρεις επιστολές για τις οποίες του ειπε: ” κάθε φορά που θα βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση να ανοίγεις μια επιστολή και να κάνεις ότι σ’ αυτη γράφω”. Πράγματι, μετα απο λίγους μήνες , εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στο Υπουργείο. Ο κόσμος διαμαρτύρεται για τα μέτρα του Υπουργού κι έτσι εκείνος καταφεύγει στην πρώτη επιστολή στην οποία διαβάζει “για να αποφύγεις τις διαμαρτυρίες των πολιτών,φόρτωσε τα λάθη σου στον προκάτοχο σου!!!!

 Κατηγορώντας εκείνον για ότι συμβαίνει !!” Έτσι,καταφέρνει να καταλαγιάσει τη λαϊκή οργή ,προσωρινά, αφού η κατάσταση αντί να βελτιώνεται συνέχισε να χειροτερεύει : έμπαιναν νέοι φόροι, μειώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις , συνεχίζονταν οι απολύσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα,φουντωνε η ανεργία κλπ. Με λίγα λόγια , μ’ ολα αυτά που συνέβαιναν,ανάγκασαν τον Υπουργό να προσφύγει στη δεύτερη επιστολή στην οποία διαβάζει : ” τωρα ρίξ ‘ τα ολα στους Ευρωπαίους .Πεσε ότι εκείνοι και η τροϊκα φταίνε για ολα! Όμως κάνετε λίγο ακομα υπομονή. Η κρίση θα ξεπεραστεί και η χώρα σύντομα θα …..απογειωθεί!!!!

Έτσι, κι αυτη τη φορά ο Υπουργός καταφέρνει να κερδίσει λίγο χρόνο αφού και πάλι η λαϊκή οργή τον ανάγκασε να καταφύγει στην Τρίτη και τελευταια επιστολή όπου έκπληκτος διαβάζει : “Απετυχες! Ήρθε το τέλος σου! Πρέπει να παραιτηθείς! Να θυμάσαι δέ, ότι όπως έλεγε και ο Λινκολν : ” Μπορείς να κοροιδευεις τους πάντες για λίγο, τους λίγους για πάντα , αλλα δεν μπορείς να κοροιδευεις τους πάντες για πάντα !!!!!
Τι λέτε;  Μήπως και για τον κο Στουρνάρα και το επιτελείο του ήρθε η ώρα της…..τρίτης Επιστολής ;;;;;
                                                                     ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ
                                                         ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *