Ιταλοί βουλευτές σε Ρέντσι: “Δεν αρκεί μια γραβάτα για να πέσει το νέο τείχος του Βερολίνου, να στηρίξεις την Ελλάδα”

«Συμβιβασμό με δημοκρατική στροφή στο θέμα της Ελλάδας» ζητά η αριστερή πτέρυγα του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, με βουλευτές να καλούν τον Ιταλό πρωθυπουργό να κάνει πιο αποφασιστικές
κινήσεις. «Δεν αρκεί μια γραβάτα για να γκρεμιστεί το νέο αυτό τείχος του Βερολίνου» δήλωσε στέλεχος του κόμματος

Συγκεκριμένα, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, ζήτησε να συγκληθεί η ομάδα των Δημοκρατικών στη Βουλή και στη Γερουσία, όπως και η Εθνική Διεύθυνση του κόμματος, θεωρώντας αναγκαία «την επίτευξη ενός συμβιβασμού δημοκρατικής και οικονομικής στροφής για την επίλυση των συστημικών προβλημάτων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι δύο ημέρες πριν τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Διεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος ενέκρινε απόφαση με την οποία ζητά από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με την ελληνική αριστερά.

Ο Στέφανο Φασίνα, από τα γνωστότερα ονόματα της αριστερής πτέρυγας του κόμματος του πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τονίζει και πάλι ότι «χρειάζεται μια πολιτική λύση και στο θέμα του χρέους, διότι είναι προφανές ότι στα επίπεδα που έχει φτάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και η όλη κατάσταση θυμίζει αμαξοστοιχία που πρόκειται να πέσει πάνω σε τοίχο».

Ο Πίπο Τσιβάτι, στέλεχος, επίσης, της αριστερής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ζήτησε από τον Μ. Ρέντσι να λάβει μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα της Ευρώπης και της στρατηγικής της, υιοθετώντας ένα σαφές, αριστερό πρόγραμμα, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

«Χρειάζεται μεγάλη αποφασιστικότητα για να μπορέσει να γκρεμιστεί το νέο αυτό τείχος του Βερολίνου, για να καταρριφθούν οι υπερφίαλες πολιτικές που η κ. Μέρκελ επέβαλε στην Ευρώπη. Δεν είναι αρκετή μια γραβάτα. Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να ανατραπούν οι πολιτικές της λιτότητας» δήλωσε, εξάλλου, ο Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *