ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Αναγνώστης της σελίδας σας

Η λίστα λένε μερικοί, έπρεπε να ανοίξει για να μάθουμε τι συμβαίνει. Αν και έχω τις απόψεις μου, θα συμφωνήσω ότι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη προσοχή, ώστε να μην έχουν να λένε αυτοί που ούτως ΄η άλλως θα..έλεγαν.
Όμως ο Αντωνάκης που σίγουρα θα ήξερε, δεν είναι τυχαίος πολιτικός. Εδώ «έφαγε» ολόκληρο Μητσοτάκη, στη λίστα θα ..κόλλαγε;
Έτσι με την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών, δικαστικών και ΣΔΟΕ..αρχών αποφάσισε να υπερβεί την προσωρινή δυσκολία(έχει τη λίστα στα χέρια του), και να την παραπέμψει –αποπέμψει στις καλένδες, ώστε κανείς να μη του ζητά ευθύνες..αδράνειας; Bρήκαν λοιπόν, έτοιμο σενάριο και……
το έθεσαν σε εφαρμογή.
Πολύ ΤΕΛΕΙΟ το ..σενάριο! Ζητάμε επίσημα, ένα έγγραφο που μας έδωσαν ανεπίσημα, γιατί ήταν προϊόν..υποκλοπής στη Γαλλία. Ο Γάλλος υπουργός “δεν …το ξέρει” ! άρα θα πρέπει να ..ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του. Δηλαδή πόσο χρόνο θα πάρει η ενημέρωση του για την παρανομία που έχει διαπραχτεί;( Δηλαδή που εισέρευσε στις τράπεζές τους ,,χρήμα;) Θα ενημερωθεί ο Γάλλος εισαγγελέας; Αν ναί , θα ασκήσει δίωξη; Πιθανόν. Πόσο χρόνο θέλουμε για μια τέτοια διαδικασία η οποία εκ..προοιμίου ΦΩΝΑΖΕΙ ότι ΔΕΝ θέλουμε να την ξέρουμε; ΄Αρα μέχρι οι εκεί , να “συνεννοηθούν’’..μεταξύ τους και εν συνεχεία οι..δικοί μας …μεταξύ τους, θα έχουν περάσει αρκετά..χρόνια; Και γιατί ενεργούν έτσι;

Πρώτον: Γιατί ΟΛΟΙ γνώριζαν την ύπαρξη της λίστας.

Έτσι, λογικά, είναι όλες οι κυβερνήσεις “συμμέτοχες” στην..αδράνεια, η οποία βασικά προέρχεται από ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ και λιγότερο από ..σκοπιμότητα. Άρα κανένας δεν θέλει να καεί από ‘’άγνωστη’’ φωτιά τυλιγμένη στο..χαρτί, οπότε αποκλείεται να ..αλληλοκαούν . Δηλαδή..απλά: κανείς δεν θέλει να ανοίξουν οι λογαριασμοί(όσοι..υπάρχουν) κάτω από συνθήκες άγνωστες και πιθανόν επικίνδυνες δεδομένου ότι σε τελικά ανάλυση , ο υπάλληλος θα φέρει το βάρος της ‘’απόδειξης’’.
Κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε προσωπικές και κρατικές διαδικασίες που ..καίνε ! Κανείς δεν επιθυμεί να γίνει «μαύρο πρόβατο» για μια λίστα που δόθηκε όπως «δόθηκε» και για του ΛΟΓΟΥΣ που δόθηκε. Λογικά λοιπόν αφού κανείς δεν θέλει λόγου ΦΟΒΟΥ, άρα και ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει να ανοίξει τον “ασκό της διαπλοκής” επίσημα και μάλιστα όταν είναι και εισαγόμενος και..παράνομος !
Βέβαια τώρα υπάρχει και ένας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ λόγος για ορισμένους πολιτικούς να μην επιθυμούν και σε προσωπικό επίπεδο το άνοιγμα της λίστας. Είναι αυτοί που με το Νόμο Καστανίδη τιμωρούνται για την διακίνηση και ξέπλυμα ΜΑΥΡΟΥ χρήματος.
Άρα “σε καλή μεριά ” τα… χρήματα που θέλουμε να υπάρχουν(;) και δεν ..θέλουμε να τα βρούμε με τον τρόπο που μας τα ..έδωσαν(;)!
Επί πλέον, τυχαίως το..βάρος από το μη άνοιγμα των με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο συλλεχθέντων στοιχείων- λίστας λογαριασμών, ‘’επιβαρύνει την Ελλάδα’’ που φαίνεται σαν να μην επιθυμεί το άνοιγμά τους ; Άρα ποιος ‘’εκμεταλλεύεται’’ εις βάρος μας αυτή την ..φαινομενικά άρνησή μας σε μια επικείμενη διαπραγμάτευση βελτίωσης των όρων και των συνθηκών των μνημονίων ;

Δηλαδή πάπαλαααααα !
Πολύ ψιλό το γαζί για τους οπαδούς της ψήφου…
ΥΓ.
Σε πόσα χρόνια ξεχνά ο Έλληνας;
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ..σχεδόν αμέσως άμα «θέλει» !
Ν.Β
Σύμφωνα με τον κ. Βερτ σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές ζητήσουν έναν αντίγραφο της λίστας με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα θα πρέπει να απευθυνθούν στη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οικονομικών Υποθέσεων της Γαλλίας, η οποία είναι η μοναδική αρμόδια υπηρεσία που μπορεί να απαντήσει σε ένα σχετικό αίτημα, ενώ αναφορικά με τα ελληνικά ονόματα που περιλαμβάνονταν στη λίστα «Φαλτσιάνι» ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας υποστηρίζει πως ο φάκελος με τους καταθέτες της Ελβετίας περιείχε πολλά ονόματα αλλοδαπών και πως οι αρμόδιες φορολογικές αρχές της Γαλλίας έδωσαν στις ενδιαφερόμενες χώρες τις σχετικές πληροφορίες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *