Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

O ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ 3/4 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ 1/4

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η απόρριψη του σχεδίου απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ από 20 μέλη της Κ.Ε. που σε αντίθεση με τους άλλους είναι όντως αριστεροί, είναι μια ελπίδα.
Η μεγαλύτερη όμως ελπίδα για όντως σωτηρία της χώρας και έξοδό της από το κολαστήριο της ευρωζώνης, είναι η αδιάλλακτη στάση των τοκογλύφων.
Όπως είπε ο Βαρουφάκης “έχουμε διανύσει τα 3/4 της απόστασης με τους δανειστές και καλούνται να διανύσουν και αυτοί το δικό τους 1/4/” (!!!) Αυτή είναι η “έντιμη” συμφωνία!!! 3/4 εμείς, 1/4 αυτοί! Αλλά λέμε ότι η μεγαλύτερη ελπίδα βρίσκεται στην απληστία των τοκογλύφων δανειστών, διότι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν ούτε κατά το 1/4/! Ευτυχώς! Γιατί αν τελικά υποχωρήσουν έρχεται νέο μνημόνιο και νέα μέτρα οπότε ο λαός θα κληθεί πληρώσει ξανά το βάρος.

 ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!

«Γιατί δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ». Δήλωση 20 μελών της Κ.Ε.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την υπερψήφιση του σχεδίου απόφασης που είχε κατατεθεί από την πλειοψηφία. Λίγο πριν, είχε απορριφθεί τροπολογία που κατέθεσαν 9 μέλη της Κ.Ε. Στην τροπολογία τονίζεται ότι «η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων», ενώ υποστηρίζεται η ανάγκη «απεγκλωβισμού της κοινωνίας από λογικές μονοδρόμων» και συγκρότησης ενός «πολιτικού κινήματος διεξόδου» για «μια Ελλάδα η οποία μπορεί να παράγει, να δημιουργεί, να ζει, να είναι κυρίαρχη». Την τροπολογία κατέθεσαν οι Λ. Αξελός, Αλ. Καλύβης, Δ. Κοδέλας, Π. Κοσμάς, Στ. Λεωτσάκος, Αντ. Νταβανέλλος, Σ. Παπαδόγιαννη, Γ. Σαπουνάς και Ελ. Σωτηρίου και έλαβε 75 ψήφους υπέρ και 95 κατά.

Με δήλωσή τους που κατέθεσαν την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, 20 μέλη του οργάνου αιτιολογούν την απόφασή τους να μην υπερψηφίσουν το σχέδιο απόφασης. Παραθέτουμε πιο κάτω ολόκληρο το κείμενο.

 Δήλωση μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. για τους παρακάτω λόγους:

1. Δεν έχουμε την πλήρη και επαρκή ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας που μάλιστα προαναγγέλλεται ότι βρίσκεται στην τελική φάση. Δεν είναι σαφές τι έχουμε ήδη αποδεχτεί από όσα ζητάνε οι δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν σενάρια για νέα επώδυνα μέτρα που δεν θα συνιστούν διέξοδο από το μνημονιακό καθεστώς αλλά εμβάθυνσή του, με συνέχιση της επιτροπείας, της λιτότητας, της οικονομικής ασφυξίας και του καθεστώτος «αποικίας χρέους». Δεν ψηφίζουμε μια απόφαση που θα χρησιμοποιηθεί ως εκ των προτέρων έγκριση από την Κ.Ε. μιας συμφωνίας την ουσία της οποίας δεν γνωρίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *