Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα!

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς ούτε την Τρίτη υπήρξε φως στο τούνελ, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να μην…..
κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Ωστόσο και η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις θέσεις της για το πλεόνασμα και το δημοσιονομικό κενό. Ο Γιάννης Στουρνάρας πήγε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις, ενώ στη συνέχεια επανήλθε στο ΥΠΟΙΚ για να συνεχίσει τις επαφές του.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, προκύπτει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται ακόμη και ρίξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Nωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση των ζητημάτων που μένουν ακόμη ανοικτά, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος μετείχε ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου και ακόμη εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού.

Η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και η υιοθέτηση των συστάσεων που έχουν γίνει προς τη χώρα θεωρούνται προαπαιτούμενα για την τρόικα, αλλά υπάρχει διάσταση απόψεων για τον βαθμό υιοθέτησης των συστάσεων αυτών, τόσο μεταξύ υπουργείων, όσο και μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών. Σημεία τριβής είναι το φρέσκο γάλα, η κατάργηση της ενιαίας τιμής στα βιβλία, η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από άλλα σημεία εκτός των φαρμακείων.ντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

http://ysterografa.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *