Απίστευτη πολιτική αλητεία του Αλέξη Τσίπρα

Σε μια πολιτική αθλιότητα, σαν κι αυτές τις ψευτομαγκιές που συνήθιζε να κάνει και ο μέντρορας του Τσίπρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μόνο ως κίνηση απελπισίας του κ. Τσίπρα μπορεί να εκληφθεί.  …
Βλέποντας ότι καταρρέει δημοσκοπικά και δεν μπορεί ούτε τους βουλευτές του να συσπειρώσει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής λέγοντας: «Το χρέος είναι η αιτία που οδηγηθήκαμε ως εδώ, είναι η αιτία που μπήκαμε σε ένα σκληρό μνημόνιο. Δεν κάνατε τίποτα για το χρέος και σήμερα έχετε το θράσος να λέτε πως ο κύκλος σας ως υπουργός Οικονομικών έχει κλείσει και το έργο σας βρίσκεται προς το τέλος του». «Καθήκον μας είναι να μην σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έργο σας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προεδρεύων της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης είπε πως υπάρχει το απαιτούμενο 1/6 των υπογραφών από τους βουλευτές ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και κάλεσε το σώμα να διακόψει τις εργασίες του για δύο ημέρες, εκτός και εάν η κυβέρνηση επιλέξει να ξεκινήσει άμεσα η συνάντηση.
Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης εκ μέρους της κυβέρνησης είπε πως η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως για να καταθέσει ένα κόμμα πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού θα πρέπει να έχει τεκμηριωμένα στοιχεία. «Νωρίτερα είχαμε μάθει ότι θα καταθέτατε πρόταση αντισυνταγματικότητας, μετά ακούγαμε ότι θα αποχωρούσατε. Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα φτάνατε ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έκανε λόγο για έγκλημα σε βάρος της χώρας και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΣΑ ότι δεν θέλει να δοθούν τα λεφτά στην Ελλάδα, καθώς την Τρίτη – ημέρα της ψήφισης της πρότασης μομφής κατά του κ. Στουρνάρα συνεδριάζει το άτυπο Eurogroup με αντικείμενο την επισκόπηση της συμφωνίας.
Σημειώνεται πως η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου διακόπηκε για μισή ώρα, ώστε η νομική υπηρεσία της Βουλής να εξετάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε η προεδρεύουσα, «είχε κατατεθεί όμοια το Νοέμβριο του 2013». Αυτή την ώρα βρίσκονται διαβουλεύσεις καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η προηγούμενη πρόταση μομφής έγινε κατά της κυβέρνησης ενώ αυτή είναι κατά συγκεκριμένου προσώπου.
Όπως όλα δείχνουν, η πρόταση μομφής θα συζητηθεί την Τρίτη το μεσημέρι και ενδεχομένως να διακοπεί η συνεδρίαση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Το συμπέρασμα είναι ότι η πολιτικη αλητεία του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Την Τρίτη που θα βρίσκονται στην Αθήνα όλοι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και ο Ντράγκι, η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχολείται με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα πράγματα εκτός από επικίνδυνα είναι και χαρακτηριστική αλήτικης νοοτροπίας. Αλλά το μόνο που θα κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να συσπειρώσει ακόμη και εκείνους που διαφωνούσαν με το πολυνομοσχέδιο. Διότι αυτή η ντροπιαστική για την Αριστερά πρακτική δεν πρέπει να περάσει.

Πηγή: Antinews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *