πέρριψε η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα

Απέρριψε η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, πρόταση μομφής που κατέθεσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για την “αθρωπιστική καταστροφή” και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. …

“Γνωρίζοντας ότι είναι έγκλημα επιχειρείτε να αμνηστεύσετε τους εμπλεκόμενους. Ο κ. Στουρνάρας είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή. Το χρέος είναι η αιτία που οδηγηθήκαμε εδώ και εσείς (για Στουρνάρα) δεν διεκδικείτε τίποτα όταν σ’ όλη την Ευρώπη έχει ανοίξει συζήτηση για το πως θα γίνει βιώσιμο”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

“Η πρόταση μομφής υποβάλλεται κατά τρόπο απαράδεκτο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής καλώ τον πρόεδρο να απορρίψει την πρόταση ως απαράδεκτη. Η Βουλή με απόφασή της μπορεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη της η πρόταση δυσπιστίας όμως δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευ. Βενιζέλος.

Για προσωπική επιλογή στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών; Θα μπορούσε κάθε τρεις μέρες να στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ κατά ενός υπουργού, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Για διγλωσσία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποδοχή της πρότασης αρχικά από τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και την τελική της απόρριψη από την κυβέρνηση δια στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Η προηγούμενη πρόταση μομφής αφορούσε το σύνολο της κυβέρνησης ενώ τώρα μεμονωμένο στέλεχος της κυβέρνησης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν έχει παρέλθει το απαραίτητο εξάμηνο από την προηγούμενη πρόταση.

Αν γίνει δεκτή η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας η κ.ο του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουμε πρόταση μομφής υπέρ του προεδρείου , τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν καταλάβατε την δήλωση που έκανα (για αποδοχή της πρότασης δυσπιστίας προς Γ. Στουρνάρα). Η ερμηνεία των όσων είπα ήταν πως αν η πρόταση είναι συνταγματική να αρχίσουμε αμέσως, απάντησε στα περί διγλωσσίας ο κ. Σταμάτης.

Την πρόταση μομφής την κρίνει ο πρωθυπουργός και όχι ένας υπουργός, κατέληξε.

Πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από προηγούμενη πρόταση τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Μάκης Βορίδης.

“Ποιο είναι το πολιτικό νόημα αυτής της διαδικαστικής συζήτησης που συνοδεύεται από πρόταση μομφής κατά του προεδρείου; Η αξιωματική αντιπολίτευση επίπεδου 15μελούς. Ο κ. Τσίπρας δεν ενηλικιώθηκε ποτέ”, σημείωσε.

Πρόταση μομφής του εξαμήνου ασκεί και τους υπουργούς όταν ακολουθούν κυβερνητική πολιτική, θα μπορούσε να ασκηθεί πρόταση κατά υπουργού για προσωπική επιλογή, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης.

Νωρίτερα κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σταθάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν επίθεση κατά του πολυνομοσχεδίου.

άμε σε μόνιμες συντάξεις των 350 ευρώ, φορτώνεται 10 έως 12 δισ. χασούρα στην πλάτη των πολιτών μέσω των τραπεζών αγοράζοντας σε τιμές χαμηλότερα από αυτές που αγόρασε ο λαός μας, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

“Στις τράπεζες δώσαμε 38 δισ.”, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης ενώ όπως ανέφερε η πρόταση του δεν είναι κάτι που έχει κάνει η Βόρεια Κορέα, όπως κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι ΗΠΑ που κράτησαν τις μετοχές που έδωσαν στις τράπεζες έως ότου είχαν 30% απόδοση.

“Διαφωνείτε σε κάτι από αυτά που λέμε; Δεν πούλησε η Αριστερά τις τράπεζες. Τις πουλήσατε όλες εσείς. Όλη η Ευρώπη έχει κρατικές τράπεζες μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει”, τόνισε.

“Η κυβέρνηση εκφράζει τα πιο στενά φρικτά συμφέροντα πέντε ανθρώπων που ελέγχουν της τράπεζες”, κατέληξε.

Πηγή: newmoney.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *