Κλείνει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Τι αποφάσισε η Σύγκλητος

Η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα 17-09-2013 και συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που…

αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι., ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.
Η Σύγκλητος επισήμανε και προβληματίστηκε ιδιαίτερα κυρίως για τα παρακάτω:

1) Ενώ, το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός των θέσεων των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών, για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών των Τμημάτων του Ιδρύματος, καθώς και ο τρόπος αμοιβής των.

2) Τις ανάγκες και ελλείψεις Διοικητικού Προσωπικού, καθώς και τη δυσανάλογη σχέση Διοικητικού Προσωπικού και του αριθμού των εξυπηρετούμενων φοιτητών, σε συνδυασμό με την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων.

3) Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την Ίδρυση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, εγκεκριμένος προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις οικονομικές υποχρεώσεις.
4) Τη μη λειτουργία της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού του Ιδρύματος.

5) Τα τεράστια διοικητικά προβλήματα, των Τμημάτων του νεοσύστατου Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, σε πέντε (5) Νομούς, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σε συνδυασμό με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που συνδέουν τα Τμήματα αυτά.

Η Σύγκλητος, ζητά από τη πολιτεία την άμεση λύση των παραπάνω προβλημάτων και ομόφωνα προβαίνει στη συμβολική αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι., για τις ημέρες, Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20/09/2013.

lamiastar.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *