Τραγωδία ή κωμωδία;

Τα ΜΜΕ (-ξαπάτησης) ελέγχονται κυρίως από θιασώτες και τροφίμους των μνημονίων οπότε εύλογα θριαμβολογούν για τις συγκυβερνητικές «επιτυχίες» …
καθόσον ουδόλως διασαλεύουν την υπαγωγή της χώρας μας σε αυτά ( τα μνημόνια ). Η ελληνική κοινωνία όμως σε τίποτε ωφελείται από την τετράμηνη παράταση αφού όχι μόνο συνεχίζονται οι υφιστάμενες δημοσιονομικές δεσμεύσεις και Κατοχικοί έλεγχοι από τους ξένους «θεσμούς» αλλά -κυρίως- δεν προτείνεται και δεν προετοιμάζεται καμία εναλλακτική για διέξοδο και ανασυγκρότηση.

Το φοροκυνηγητό που υπόσχονται οι του ΣΥΡΙΖΑ θα αποψιλώσει ακόμη περισσότερο τις επενδύσεις σε μια Οικονομία της μακροχρόνιας ύφεσης και της παρασιτικής κρατικοδίαιτης διεφθαρμένης παρακμής. Όσοι έχουν κεφάλαια και διστάζουν να επενδύσουν λόγω της ύφεσης και της πολιτικής αστάθειας για ποιο λόγο να το κάνουν τώρα όταν γνωρίζουν πως θα φορολογηθούν εντατικότερα και πως μετά το Πάσχα ενδέχεται να καταρρεύσει η τρέχουσα συγκυβέρνηση. Όσο για τους κεφαλαιούχους με καταθέσεις αυτοί προ πολλού έχουν λάβει τα μέτρα τους, οι δε τραπεζίτες θα επιτρέψουν να θιγούν οι χρυσοφόροι πελάτες τους για χατίρι των ιδεοληπτικών δημαγωγών Εξαρχείων-Κολωνακίου;

Το ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, απεμπόλησαν την ιστορική ευκαιρία να αποδεσμευθεί η Ελλάδα των μνημονιακών αλυσίδων. Όχι επειδή εγκατέλειψαν τις ( ανεφάρμοστες ) δημαγωγίες για «σκίσιμο» των μνημονίων -που δεν επιτυγχάνονται χωρίς πρόγραμμα, υποδομές και διαφορετικές οικονομικές παραγωγικές πολιτικές- αλλά επειδή εντάσσουν τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας στην ίδια μνημονιακή διελκυστίνδα καταστρέφοντας την ελπίδα του λαού που τους εμπιστεύτηκε.

Οι εκκλήσεις και αναφορές στην «ανθρωπιστική κρίση» ακούγονται τόσο χυδαία εκμεταλλευτικές και ψηφοθηρικές, όσο πιο τεράστια είναι τα ταμειακά αδιέξοδα της Οικονομίας μας ( 300.000 οικογένειες να σιτισθούν και ηλεκτροδοτηθούν δωρεάν κοστολογούνται σε 1,5 δις ετησίως … ) και ανακαλούν τις αναφορές στους «μη προνομιούχους». Ομοίως και οι μεγαλοστομίες για τον έλεγχο δημιουργίας του δημοσίου χρέους ή τις ευθύνες όσων υπήγαγαν την χώρα στα μνημόνια ή τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, κατεξευτελίζονται και εξοργίζουν αφού η συγκυβέρνηση ήδη υπέγραψε συμφωνία που αποδέχεται πλήρως όλες τις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις των προηγούμενων, δηλαδή την απόλυτη υποταγή της στη δικτατορική γερμανική τραπεζοκεντρική τοκογλυφική ΕΕ. Ποιοί θα διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα ελέγξουν το δημόσιο χρέος και θα κολάσουν τους υπεύθυνους γι’ αυτά; Αυτοί που ήδη προσκύνησαν τη γερμανική βούληση;

Παράλληλα το αλαζονικό θράσος αρχίζει πια και ξεχειλίζει καθώς ο νεαρός Αλέξης έσπευσε να υποδείξει στο Μίκη Θεοδωράκη «σοφές» τακτικές και ο προσωπικός φίλος του να εγκαλέσει ως «απληροφόρητο» το Μανώλη Γλέζο.

Ας θυμούνται στο ΣΥΡΙΖΑ και τα απόνερα του Ανδρέα που τρύπωσαν σε αυτό, πως όταν επαναλαμβάνεται η ιστορία είναι είτε ως κωμωδία είτε ως τραγωδία.

Να εργαστούμε ώστε σε κάθε περίπτωση η «απόλαυση» να είναι όλη δική τους. Είτε ως παλιάτσοι είτε ως ράκη.

Νίκος Καραβαζάκης

Υ/Γ: Το «Κούγκι» ; Πού είναι το «Κούγκι» ; ( 18 Φεβ 2015 – «Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες. )

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *